Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) / het ongeval deed zich dinsdagochtend voor in de Lange Leemstraat.
Volledig scherm
Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) / het ongeval deed zich dinsdagochtend voor in de Lange Leemstraat. © Belga / Marc De Roeck

Schepen Koen Kennis (N-VA) reageert op heisa na dodelijk ongeval: “Gaat het kruispunt nu sowieso aangepakt worden? Neen”

ANTWERPENEr zijn heel wat vragen ontstaan na het dramatische ongeval van dinsdagochtend in de Lange Leemstraat waarbij twee zusjes om het leven kwamen. Het kruispunt werd eerder al conflictvrij gemaakt, maar die beslissing werd teruggeschroefd door het stadsbestuur. De reden daarvoor bleek niet de doorstroming van hulpdiensten te zijn - zoals eerder gedacht - maar het toenemend verkeer in de straat. “Een conflictvrij kruispunt met langere wachttijden en aangroeiende files zorgt net voor méér onveiligheid”, pareert mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA).

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Belgische punkpionier Funeral Dress viert 35ste verjaardag met concerten: “Meer dan 200 shows in de Verenigde Staten. Niemand anders in België kan dat zeggen”
  Heist-op-den-Berg/Herentals/Vorselaar

  Belgische punkpio­nier Funeral Dress viert 35ste verjaardag met concerten: “Meer dan 200 shows in de Verenigde Staten. Niemand anders in België kan dat zeggen”

  Punkband Funeral Dress viert binnenkort zijn 35ste verjaardag, zij het met een jaartje uitstel, met concerten in Heist-op-den-Berg en Vorselaar. Frontman Dirk Peeters (57 jaar), een Heistenaar die al 20 jaar in Herentals woont, is de oprichter en het enige originele bandlid. Een verhaal van een mislukte rockrally als debuutshow tot uitverkochte zalen in de Verenigde Staten. “Wij werden zot verklaard toen we op café verkondigde dat we punk gingen spelen.”
 3. Vrachtwagen rijdt zusjes dood op zebrapad: “Verkeerslichten van kruispunt werden onlangs aangepast, zodat iedereen tegelijk groen krijgt”
  PREMIUM

  Vrachtwa­gen rijdt zusjes dood op zebrapad: “Verkeers­lich­ten van kruispunt werden onlangs aangepast, zodat iedereen tegelijk groen krijgt”

  Het ongeval waarbij twee zusjes van 9 en 1,5 jaar dinsdagochtend in Antwerpen om het leven kwamen, was geen dodehoekongeval, zo bevestigt het parket. Het kruispunt werd in het voorjaar nog conflictvrij gemaakt, maar toch besloot het Antwerpse stadsbestuur om terug te keren naar de oude verkeerslichtenregeling. Naar joodse traditie zullen de kinderen zo snel mogelijk worden begraven.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?