Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) / het ongeval deed zich dinsdagochtend voor in de Lange Leemstraat.
Volledig scherm
Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) / het ongeval deed zich dinsdagochtend voor in de Lange Leemstraat. © Belga / Marc De Roeck

Schepen Koen Kennis (N-VA) reageert op heisa na dodelijk ongeval: “Gaat het kruispunt nu sowieso aangepakt worden? Neen”

ANTWERPENEr zijn heel wat vragen ontstaan na het dramatische ongeval van dinsdagochtend in de Lange Leemstraat waarbij twee zusjes om het leven kwamen. Het kruispunt werd eerder al conflictvrij gemaakt, maar die beslissing werd teruggeschroefd door het stadsbestuur. De reden daarvoor bleek niet de doorstroming van hulpdiensten te zijn - zoals eerder gedacht - maar het toenemend verkeer in de straat. “Een conflictvrij kruispunt met langere wachttijden en aangroeiende files zorgt net voor méér onveiligheid”, pareert mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA).

 1. ASSISEN. “Alleen door meteen in te grijpen, had Joël Ozuna nog kunnen leven”: wetsdokter ziet beschuldigde geen uitleg voor vele steekwonden geven
  PREMIUM
  Antwerpen

  ASSISEN. “Alleen door meteen in te grijpen, had Joël Ozuna nog kunnen leven”: wetsdokter ziet beschuldig­de geen uitleg voor vele steekwon­den geven

  Volgens wetsgeneesheer Diona D’Hondt heeft Bryan Reyes del Rosario op de dag van de reconstructie niet verklaard hoe zijn slachtoffer, Joël Ozuna, aan de meerdere steekwonden is gekomen. Nochtans komen de steken qua grootte overeen met het mes dat hij in zijn broekzak had zitten. D’Hondt benadrukte ook de ernst van de verwondingen. “Maar de steekwonde bij het hart was zonder enige twijfel de doodsoorzaak.”
 2. BIJZONDERE BEROEPEN. Jan Beeldens van de civiele bescherming helpt bij rampen: “Na urenlang graven haalden we een slachtoffer levend vanonder het puin”
  PREMIUM

  BIJZONDERE BEROEPEN. Jan Beeldens van de civiele bescher­ming helpt bij rampen: “Na urenlang graven haalden we een slachtof­fer levend vanonder het puin”

  “De meeste mensen kennen ons door explosies, overstromingen en zware branden, maar 90 procent van onze taken komt niet in de pers.” Als luitenant-kolonel bij de civiele bescherming weet Jan Beeldens (37) ‘s ochtends nooit wat de rest van de dag zal brengen. Maar hij zou zijn bijzondere job voor geen geld ter wereld willen opgeven.