Skatecoach Timea Németh (vooraan) maakt samen met andere actievoerders duidelijk dat jongeren het recht hebben om zich uit te leven op een mooie plek als de Scheldekaaien. Maar de buurt is niet blij met het lawaai, de stad betreurt dan weer de schade aan de stenen.
Volledig scherm
Skatecoach Timea Németh (vooraan) maakt samen met andere actievoerders duidelijk dat jongeren het recht hebben om zich uit te leven op een mooie plek als de Scheldekaaien. Maar de buurt is niet blij met het lawaai, de stad betreurt dan weer de schade aan de stenen. © Benoit De Freine

“Scheldekaaien zijn als een diamant voor skaters”: jongeren willen hun droomplek niet kwijt, stad bekijkt alternatieven en ‘gulden middenweg’

AntwerpenEen 25-tal skateliefhebbers betoogden dit weekend tegen de ‘skatestoppers’ die de stad in april op de nieuwe wandeldijk aan het Zuid wil plaatsen. Dat er volgend jaar een skatepark komt op het volgende nieuwe stuk Scheldekaaien aan Sint-Andries, overtuigt de actievoerders niet. “Skaten op straat of in een ‘park’ zijn twee verschillende sporten.” Schepen Annick De Ridder (N-VA) belooft de mogelijkheden te bekijken.

 1. IJzeren haken op trappen en boorden aan Scheldekaaien moeten skaters ontmoedigen: “Gaan ze die gasten dit nu ook al afpakken?”
  ANTWERPEN

  IJzeren haken op trappen en boorden aan Schelde­kaai­en moeten skaters ontmoedi­gen: “Gaan ze die gasten dit nu ook al afpakken?”

  Wie gaat kuieren of sporten langs de Scheldekaaien tussen het historisch centrum en ’t Zuid, kan niet naast de vele skaters zien op de trappen ter hoogte van Sint-Andries. Vanaf april is dat gedaan, het stadsbestuur gaat ijzeren haken op de trappen en boorden plaatsen zodat skaters niet meer over de rand kunnen glijden. Dit om mogelijke schade te voorkomen. “Heel jammer dit.”
 2. Warre (27) ziet dak van platenwinkel naar beneden vallen op collectie: “Het is een mysterie hoe dit is kunnen gebeuren”
  Eksel / Antwerpen

  Warre (27) ziet dak van platenwin­kel naar beneden vallen op collectie: “Het is een mysterie hoe dit is kunnen gebeuren”

  Ekselaar Warre Geens (27) beleefde afgelopen weekend een vreselijke ervaring. Het dak van zijn platenwinkel ‘Warrecords’ aan de Sint-Katelijnevest in Antwerpen is in de nacht van zaterdag op zondag naar beneden gekomen. “Liters water hebben heel wat muziek onherstelbaar beschadigd”, stelt Warre. Er is nu gestart met een crowdfunding om de schade wat in te perken.