Schaakkring Oude God hoopt snel te kunnen terugkeren naar de Mark Liebrecht Schouwburg in Mortsel.
Volledig scherm
PREMIUM
Schaakkring Oude God hoopt snel te kunnen terugkeren naar de Mark Liebrecht Schouwburg in Mortsel. © RV

Schaakclubs willen snel weer ‘live’ kunnen spelen in vertrouwde clublokalen: “Twintig procent leden kwijt, ondanks effect van The Queen’s Gambit”

De fantastische serie The Queen’s Gambit mag dan wel voor een schaakhype hebben gezorgd, veel schaakclubs zijn door de coronamaatregelen een pak leden kwijtgeraakt. In de Antwerpse regio is dat ongeveer 20 procent. Schaakkring Oude God in Mortsel, een grote club, hoopt snel weer ‘live’ te kunnen spelen in de vertrouwde Mark Liebrecht Schouwburg.

 1. ASSISEN. 25 jaar cel voor Selahaddin Tankisi die kleermaker Mehmet Özkaraman vermoordde. “Ex-vriendin Nuray treft ook blaam omdat ze hem liet denken gechanteerd te worden.”
  PREMIUM
  Antwerpen

  ASSISEN. 25 jaar cel voor Selahaddin Tankisi die kleermaker Mehmet Özkaraman vermoordde. “Ex-vrien­din Nuray treft ook blaam omdat ze hem liet denken gechan­teerd te worden.”

  25 jaar in de cel. Dat is het toekomstbeeld dat Selahaddin Tankisi nu tegemoet treedt als straf voor de moord op kleermaker Mehmet Özkaraman. Het kostte de jury een slordige drie uur om tot die beslissing te komen. Tankisi had deze morgen al laten weten dat hij iedere straf die hem werd opgelegd zou aanvaarden. Opvallend was dat de jury Mehmets ex-vriendin Nuray K. medeverantwoordlijk hield voor de fatale confrontatie. “Ze maakte misbruik van Tankisi’s onkunde op relationeel gebied.”
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.