Schaakkring Oude God hoopt snel te kunnen terugkeren naar de Mark Liebrecht Schouwburg in Mortsel.
Volledig scherm
PREMIUM
Schaakkring Oude God hoopt snel te kunnen terugkeren naar de Mark Liebrecht Schouwburg in Mortsel. © RV

Schaakclubs willen snel weer ‘live’ kunnen spelen in vertrouwde clublokalen: “Twintig procent leden kwijt, ondanks effect van The Queen’s Gambit”

De fantastische serie The Queen’s Gambit mag dan wel voor een schaakhype hebben gezorgd, veel schaakclubs zijn door de coronamaatregelen een pak leden kwijtgeraakt. In de Antwerpse regio is dat ongeveer 20 procent. Schaakkring Oude God in Mortsel, een grote club, hoopt snel weer ‘live’ te kunnen spelen in de vertrouwde Mark Liebrecht Schouwburg.

 1. Wonen in een parkresidentie: groene oase vlakbij de stad
  Aangeboden door Alides

  Wonen in een parkresi­den­tie: groene oase vlakbij de stad

  Groen, rust en kalmte worden meestal niet geassocieerd met levendige woonomgevingen. Toch voelen veel mensen de behoefte om deel uit te maken van een community en willen ze tegelijkertijd wonen in een groene en rustige omgeving. Op die vraag speelt ‘de parkresidentie’ in: residentiële woonblokken die gebouwd worden temidden van een park in of aan de rand van urbane en peri-urbane centra. Wij spraken met Wouter Dekemel, sales & marketingmanager bij Alides over een nieuwe en bijzondere woonresidentie die gebouwd wordt vlakbij het Edegemse centrum.
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.