Medewerkers van de stad krijgen deze boodschap in hun mailprogramma.
Volledig scherm
Medewerkers van de stad krijgen deze boodschap in hun mailprogramma. © rv

Rusthuizen schakelen over op pen en papier na massale cyberaanval op Antwerpse stadsdiensten

AntwerpenOnbekenden hebben in de nacht van 5 op 6 december servers van Digipolis, de IT-partner van de stad Antwerpen gehackt. Daardoor raakten tal van stadsdiensten in de problemen. Afspraken maken bij de dienst bevolking, in het containerpark of bij de politie is voorlopig onmogelijk. Ook het stedelijk onderwijs en de woonzorgcentra van het Zorgbedrijf werden getroffen. Het Antwerpse parket is een opsporingsonderzoek gestart naar de nooit eerder geziene cyberaanval.

 1. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.
 2. Tentoonstelling 'Expot Depo. Twee decennia eigenzinnig verzameld' verlengd tot eind februari
  Antwerpen

  Tentoon­stel­ling 'Expot Depo. Twee decennia eigenzin­nig verzameld' verlengd tot eind februari

  De tentoonstelling ‘Expot Depo. Twee decennia eigenzinnig verzameld’ in het Antwerpse Maagdenhuis toont voor het eerst een selectie hedendaagse kunst uit de collectie. Er zijn werken te bewonderen van grote namen als Fred Bervoets, Nick Andrews, Sam Dillemans, Nicole Van Goethem, Paul Van Hoeydonck, Jan Vanriet, Tom Liekens en vele anderen. De expo wordt verlengd tot en met 28 februari.
 3. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.