Herken jij waar deze plek had moeten zijn, als de plannen waren doorgegaan?
Volledig scherm
PREMIUM
Herken jij waar deze plek had moeten zijn, als de plannen waren doorgegaan? © Felix Archief

Rubriek ‘Wie weet waar?’ bestaat één jaar! Herken jij deze plek, als de plannen waren doorgegaan?

AntwerpenElke week geeft Antwerpse stadsgids en BeroepsBelg Tanguy Ottomer een prachtige foto prijs van het Antwerpen uit ver vervlogen tijden. De rubriek ‘Wie weet waar?’ bestaat nu al één jaar, dus hebben we een ‘speciale’ editie van ‘Herken jij deze plek?’ voor u in petto! Vier weken lang hebben we het namelijk over plannen in Antwerpen die niét zijn uitgevoerd. Jammer of gelukkig? Oordeelt u vooral zelf. Herken jij de plek waar Tanguy ons deze week mee naartoe neemt?

 1. Primeur voor Middelheimziekenhuis: cardioloog voert hartoperatie uit met robot
  PREMIUM
  Antwerpen

  Primeur voor Middelheim­zie­ken­huis: cardioloog voert hartopera­tie uit met robot

  Het ZNA Middelheim in Antwerpen heeft een primeur beet: interventiecardioloog Stefan Verheye plaatste er deze maand voor de eerste keer vanop afstand een stent in de kransslagader van een patiënt. Hij bedient een katheter van een fractie van een millimeter met een joystick en volgt alles vanop een beeldscherm. Dat heeft niet enkel voordelen voor de patiënt, maar ook voor de arts: “Door de operatie vanop afstand uit te voeren, worden we niet langer blootgesteld aan schadelijke röntgenstraling.”
 1. “Voodoopriester knipte mijn haren af en zou over mijn hele lichaam pijn lijden als ik praatte”: meisje (18) vertelt aan Brugse speurders hoe Nigeriaanse bende haar in de prostitutie dwong
  PREMIUM
  Brugge/Antwerpen/Oostende

  “Voodoop­ries­ter knipte mijn haren af en zou over mijn hele lichaam pijn lijden als ik praatte”: meisje (18) vertelt aan Brugse speurders hoe Nigeriaan­se bende haar in de prostitu­tie dwong

  De Nigeriaanse C.N. was amper 16 jaar toen ze in handen viel van een prostitutiebende. Twee jaar later zou ze naar Antwerpen zijn gesmokkeld om zich elke dag te prostitueren, zo vertelde ze vorig jaar aan speurders van de Brugse politie. Voor haar vertrek had een voodoopriester het tienermeisje schrik aangejaagd met een weerzinwekkend ritueel, zodat ze haar mond zou houden. Het vermeende kopstuk van de bende riskeert nu tien jaar cel, maar vraagt grotendeels de vrijspraak.
 2. ASSISEN LIVE. Marc Laudet en Ashley Van De Velde schuldig bevonden aan roofmoord, diefstal en diefstal met geweld
  Antwerpen

  ASSISEN LIVE. Marc Laudet en Ashley Van De Velde schuldig aan roofmoord op Christine Lenaerts

  Na een lange en emotioneel uitputtende week voor de familieleden van Christine Lenaerts beginnen vandaag in de assisenzaal in Antwerpen de pleidooien. Meesters Vanmechelen, Filipowicz, Du Moulin en Boon kregen vandaag de kans om de jury wat milder te stemmen tegenover hun respectieve cliënten, die de afgelopen week vooral veel onderling geruziet hebben. Vanavond is de hamer dan definitief gevallen. Ze zijn allebei schuldig aan roofmoord en wederrechtelijke vrijheidsberoving.
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?