Rita V.H. verstopte het dode lichaam van haar partner drie jaar lang in de kast.
Volledig scherm
PREMIUM
Rita V.H. verstopte het dode lichaam van haar partner drie jaar lang in de kast. © rv

Rita (62) verstopte haar overleden vriendin drie jaar lang in de kast: “Je zette bij haar geen stap binnen”

AntwerpenDrie jaar lang heeft Rita V.H. (62) het stoffelijke overschot van haar aan kanker overleden partner Monique in haar kleerkast bewaard. Rita V.H. hield haar vrienden voor dat Monique in alle stilte was begraven door haar familie. Tot op 22 september Rita plots in het ziekenhuis belandde en de huisbaas een kleerkast in haar appartement opentrok. Onder een dekentje vond hij een soort mummie, het stoffelijke overschot van Monique. Voor de buurtbewoners vallen de puzzelstukjes nu in elkaar: “Je zette bij haar geen stap binnen, je kwam zelfs niet tot in de gang”.

 1. Gault&Millau-restaurant geeft ‘kookshow’ tijdens culinair festival Smaakmeesters: “Mogelijk pakken we het volgend jaar nog grootser aan”
  Antwerpen

  Gault&Millau-restaurant geeft ‘kookshow’ tijdens culinair festival Smaakmees­ters: “Mogelijk pakken we het volgend jaar nog grootser aan”

  Voor gastronomisch genot moest je dit weekend in Antwerpen zijn. Over de hele stad serveerden honderd horecazaken proevertjes voor voorbijgangers en organiseerden ze workshops en blind tastings tijdens het culinaire festival Smaakmeesters. Bien Soigné, 13/20 in Gault&Millau, maakte van de gelegenheid gebruik om zijn bekende risotto in een outdoor cookingshow te demonstreren.
 2. Buurt houdt protestpicknick om ‘laatste stukje groen’ te redden: “Wie niet inziet dat we de Valaarwei moeten koesteren, kiest puur voor het geld”
  PREMIUM
  Wilrijk

  Buurt houdt protest­pick­nick om ‘laatste stukje groen’ te redden: “Wie niet inziet dat we de Valaarwei moeten koesteren, kiest puur voor het geld”

  ‘Hou de Valaarwei groot en groen’. Met die leuze trekken vijf buurtbewoners van het ‘laatste stukje groen’ dinsdag naar het kabinet van schepen voor Ruimtelijke Ordening Annick De Ridder (N-VA), nadat ze plannen heeft bekend gemaakt om de wei in Wilrijk om te bouwen tot zorgproject. Een protestpicknick moet hun woorden alvast kracht bijzetten. “We vrezen dat geen enkele boom zal overleven.”