Rik Voorhelst kon de Slovaakse vrachtwagen stoppen toen die een kleine Ford Ka voortduwde in de Craeybeckxtunnel.
Volledig scherm
Rik Voorhelst kon de Slovaakse vrachtwagen stoppen toen die een kleine Ford Ka voortduwde in de Craeybeckxtunnel. © Lefelon / Minten

Rik (88) liet zich aanrijden om truck te stoppen, die wagen meesleurde: "Jij bent dé held van de Craeybeckxtunnel”

“Rik, jij en jij alleen bent de held van de Craeybeckxtunnel.” De dankwoorden komen recht uit het hart van automobilist Luc en zijn dochter Cato, nadat zij dinsdag op spectaculaire wijze werden aangereden in de Antwerpse Craeybeckxtunnel. Het was Rik Voorhelst (88) die erin slaagde om de trucker te stoppen, zonder dat iemand gewond raakte. “Kan de kritiek op bejaarde chauffeurs nu gaan liggen?”

103 reacties

 • Danny Verhaest

  3 jaar geleden
  Wanneer je een auto die rechts zit een tik geeft, dat hij hierdoor voor de truck komt te staan, dan heb je dat gevoeld en stop je! Deze aanrijdende chauffeur lette gewoon niet op de weg en negeerde alle signalen. Gewoon rijbewijs afnemen.
 • Kelly Torfs

  3 jaar geleden
  Tuurlijk verdient iedereen een plaats in het verkeer. Maar denkt u der ook eens over na dat u mss dit heeft gedaan, maar dat er heel VEEL ouderen simpelweg een gevaar zijn op de baan. Iedereen is maar bezig ouderen en jongeren, maar uiteindelijk zijn we allemaal maar mensen en dat ouderen niet altijd meer reageren zoals het hoort is nu eenmaal zo, neemt niet weg dat dit ook voor jongeren geld iedereen rijdt op deze banen dus iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen.
 • Els P

  3 jaar geleden
  Rik van de oude generatie heeft iets gedaan, de jonge generatie heeft gefilmd.
 • krista notelaars

  3 jaar geleden
  Die camion chauffeur heeft toch genoeg gebaren gezien van voor rijdende wagen die vier pinkers, zwaaien, toeteren, en toch stop deze niet, en wanneer je een auto voor je opduwd dat voel je toch aan je gaspedaal, deze camion chauffeur was niet aan het opletten, daar zit meer achter.
 • Greg G

  3 jaar geleden
  Als je dat niet ziet/hoort/voelt dat je een auto aan het rammen bent, zou je verboden moeten zijn in het verkeer! Ik hoor het zelfs als er een steentje in de groeven van mijn banden zit. Dat maak je mij niet wijs dat die vrachtwagenchauffeur dat niet door had... Komaan zeg, een beetje tegenwind voel je al zo goed...