Little Amal, een reuzenpop die een Syrisch meisje uitbeeldt, komt naar Antwerpen.
Volledig scherm
Little Amal, een reuzenpop die een Syrisch meisje uitbeeldt, komt naar Antwerpen. © Nick Wall

Reuzenstoet verwelkomt Syrische vluchtelinge ‘Little Amal’

AntwerpenOp vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober ontvangt Antwerpen ‘Little Amal’, een reuzin van 3,5 meter hoog die een Syrisch vluchtelingenmeisje verpersoonlijkt. Zij trekt te voet van Syrië naar Engeland op zoek naar haar moeder. Ze zal alvast de Reuskens van Borgerhout  vergezellen tijdens de Reuzenstoet in Borgerhout. De stad Antwerpen, Atlas en hetpaleis werken nog een programma uit rond haar bezoek.

 1. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 2. Dronken bestuurder betrokken bij ongeval
  Scherpenheuvel/tessenderlo/Antwerpen

  Dronken bestuurder betrokken bij ongeval

  Een 27-jarige vrouw uit Antwerpen stond woensdag rond 16.40 uur met haar wagen voor het rode verkeerslicht op de Westelsebaan te Scherpenheuvel-Zichem. Een 52-jarige man uit Tessenderlo stopte achter haar, maar veroorzaakte daarbij een lichte aanrijding. De man leek verward en bloedde hevig in het aangezicht. Later zou blijken dat dit afkomstig was doordat een eerdere wonde terug open was gegaan. De bestuurder bleek na een blaastest echter ernstig onder invloed van alcohol te zijn. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.