De eerste rit van de Ikea Pändelbuss in Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
De eerste rit van de Ikea Pändelbuss in Antwerpen. © Klaas De Scheirder

REPORTAGE. Met de allereerste pändelbuss naar de IKEA: “Alleen al voor de gezelligheid de rit waard”

WilrijkKussentjes, hangplanten, lampionnetjes,... Het moet gezegd, de IKEA PÄNDELBUSS is gezellig aangekleed. Vanmorgen reed de pendelbus voor de allereerste keer vanop de Frankrijklei naar IKEA Wilrijk. De twintigtal reizigers werden op het einde van de rit, die slechts twintig minuutjes duurde, feestelijk onthaald met een glas cava door enkele IKEA-medewerkers. “Dit is de eerste pendelbus van IKEA in België, een Antwerps project waar we toch wel trots op zijn”, aldus Robbe Geeraerts, Deputy Market Manager bij IKEA Wilrijk.

 1. Wonen in een parkresidentie: groene oase vlakbij de stad
  Aangeboden door Alides

  Wonen in een parkresi­den­tie: groene oase vlakbij de stad

  Groen, rust en kalmte worden meestal niet geassocieerd met levendige woonomgevingen. Toch voelen veel mensen de behoefte om deel uit te maken van een community en willen ze tegelijkertijd wonen in een groene en rustige omgeving. Op die vraag speelt ‘de parkresidentie’ in: residentiële woonblokken die gebouwd worden temidden van een park in of aan de rand van urbane en peri-urbane centra. Wij spraken met Wouter Dekemel, sales & marketingmanager bij Alides over een nieuwe en bijzondere woonresidentie die gebouwd wordt vlakbij het Edegemse centrum.
 2. Geen prik? Dan krijg je geen job bij Antwerpse ziekenhuisgroep ZNA: “Kwestie van je verantwoordelijkheid op te nemen”
  Antwerpen

  Geen prik? Dan krijg je geen job bij Antwerpse ziekenhuis­groep ZNA: “Kwestie van je verantwoor­de­lijk­heid op te nemen”

  Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) werft enkel nog gevaccineerde mensen aan. De regeling wordt al sinds september toegepast en geldt voor alle jobs, dus niet enkel voor zorgpersoneel. “Als je in de zorg wil werken, is het beschermen van de patiënten je eerste taak. Weiger je, dan zet je jezelf buitenspel”, stelt Els van Doesburg (N-VA), Antwerps schepen van Gezondheidszorg en ZNA-voorzitter.
 3. IKEA Wilrijk legt ‘pändelbuss’ in van en naar Antwerpen-centrum
  Wilrijk/Antwerpen

  IKEA Wilrijk legt ‘pändelbuss’ in van en naar Antwerpen-cen­trum

  Vanaf woensdag 18 augustus kunnen Antwerpenaren gebruik maken van de gratis IKEA ‘PÄNDELBUSS’. De pendelbus, in de herkenbare blauwe en gele kleuren van IKEA, rijdt om het uur en houdt halt in hartje Antwerpen, aan de kruising tussen de Frankrijklei en de De Keyserlei. De pendelbus is een testproject, in samenwerking met Autocars De Polder, dat minstens drie maanden zal duren, tot 18 november.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.