RV/Tessa Kraan
Volledig scherm
PREMIUM
© RV/Tessa Kraan

REPORTAGE. Met 18 kramen op de Sinksenfoor: voor kermisfamilie Delforge begon het allemaal met spektakel

Midden jaren 1800 trokken de Delforges rond met een boksende beer. Honderd jaar later liet foorkramer François Delforge zijn vrouw zweven en wat later bakte hij z’n eerste smoutebol. Vandaag horen de 18 kramen van de zesde en zevende generatie Delforge op de Sinksenfoor samen als bloemsuiker bij een beignet. 

2 reacties

 • frans caveye

  2 maanden geleden
  dacht dat het water tot aan hun lippen stond van de zelfstandege en plots gaat het wel
 • jan vanhulle

  2 maanden geleden
  het leven zoals het is en ja er zijn nog positieve dingen in het leven, na alle dagdagelijkse bangmakerij, draait de foor door.
 1. Nerveus Rupel Boom begint met valse noot aan competitie tegen promovendus Ninove (1-2): “We vergaten te voetballen”
  voetbal eerste nationale

  Nerveus Rupel Boom begint met valse noot aan competitie tegen promoven­dus Ninove (1-2): “We vergaten te voetballen”

  Rupel Boom begon furieus aan de wedstrijd en dat leverde al snel de voorsprong op via Abaz wiens voorzet slecht werd ingeschat door bezoekend doelman Van Den Noortgaete, 1-0. En hoewel de Steenbakkers daarna nog de beste kansen kregen op 2-0, Laverge moest een keer ingrijpen na een te korte terugspeelbal van Verkerken, sloop er zichtbaar meer nervositeit in de ploeg. In die mate zelfs dat Ninove de controle nam na rust en dat overwicht ook omzette in kansen én goals. Romero Gomez sloeg twee keer toe en zadelde Rupel Boom, onder toeziend oog van eigenaar Nathan Crockett, op met een eerste kater, 1-2 was de eindstand.
 1. Historische Antwerpse glasplaten in Nederland gedigitaliseerd: “Beelden zijn erg waardevol”
  Antwerpen

  Histori­sche Antwerpse glasplaten in Nederland gedigitali­seerd: “Beelden zijn erg waardevol”

  Een grote verzameling historische foto’s op glasplaat – een van de oudste materialen om foto’s op af te beelden – is vanuit het Antwerpse MAS naar Nederland vertrokken om er gedigitaliseerd te worden. Het is het startschot van een grootschalige operatie: tegen eind 2023 worden in heel Vlaanderen liefst 170.000 exemplaren digitaal beschikbaar gemaakt. “Foto’s op glasplaat zijn nu door hun kwetsbaarheid amper toegankelijk. Nochtans zijn ze erg waardevol”, aldus Annelies Valgaeren van het MAS.
 2. Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras
  HLN Shop

  Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras

  Heb je van je terras een kleine oase gemaakt waar het heerlijk vertoeven is? Dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Nu de zomer stilaan op haar einde loopt zou het maar jammer zijn je gezellige buitenplek straks al te moeten verlaten om je weer binnenskamers terug te trekken. Met enkele kleine en grotere hulpmiddelen is dat gelukkig niet nodig. HLN Shop overloopt wat je kan doen om zo lang mogelijk van je terras te kunnen profiteren.