Zo'n driehonderd vroege vogels genoten van het pianospel van Martin Kholstedt.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo'n driehonderd vroege vogels genoten van het pianospel van Martin Kholstedt. © OLT Rivierenhof / Joris Bulckens

REPORTAGE. Intiem openluchtconcert om 5 (!) uur ’s ochtends: “Zijn jullie ál wakker of nóg wakker?”

ANTWERPENWie is er zo zot om op een zondagochtend om vier uur uit zijn nest te komen om naar een ingetogen pianoconcert te gaan kijken? Driehonderd man uit Antwerpen blijkbaar. De Duitse virtuoos Martin Kholstedt deed met zijn vleugelpiano het Rivierenhof ontwaken voor de opkomende zon. “Samen wakker worden met de muziek, de vogeltjes die beginnen fluiten, de dauw die verdwijnt voor de zon. Prachtig, toch?”

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Gemeenteraad clasht over verkeersveiligheid, vier weken na dodelijk ongeval: “Zelfs nu blijft de schepen oogkleppen dragen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Gemeente­raad clasht over verkeers­vei­lig­heid, vier weken na dodelijk ongeval: “Zelfs nu blijft de schepen oogkleppen dragen”

  Vier weken nadat twee kinderen het leven lieten in de Lange Leemstraat, heeft een stevig debat in de Antwerpse gemeenteraad weinig antwoorden opgeleverd. De verwijten vlogen heen en weer, ook tussen de linkse en rechtse oppositie onderling. Meerderheidspartij Vooruit rekent erop dat schepen Koen Kennis (N-VA) zorgt voor minder auto’s in de stad.
 3. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.