Fernand Huts in het Denver Art Museum in Colorado.
Volledig scherm
PREMIUM
Fernand Huts in het Denver Art Museum in Colorado. © Belga

REPORTAGE. Fernand Huts en zijn ‘American Dream’ in Denver: “Zijn we niet allemaal dwazen?”

Antwerpen/Denver“Hiermee zetten we Vlaanderen nog eens vier maanden op de kaart.” Fernand Huts (72) spreekt klare taal op de opening van de expo ‘Saints, Sinners, Lovers & Fools’ in het Denver Art Museum in Colorado. In bijzijn van een prins, de Vlaamse pers en de merkwaardige curator Katharina Van Cauteren baant de topman van Katoen Natie zich een weg door zijn indrukwekkende collectie van Vlaamse Meesters: “Kunst krijgt een volledige andere invulling in de Amerikaanse maatschappij. Daar kan België wat van leren.”

  1. Snoeiharde kritiek tegen komst pretpark naast luchthaven: “Vlaamse regering zou zich beter aan eigen regels houden vooraleer groen licht te geven”
    PREMIUM
    MORTSEL/BORSBEEK

    Snoeiharde kritiek tegen komst pretpark naast luchthaven: “Vlaamse regering zou zich beter aan eigen regels houden vooraleer groen licht te geven”

    Heyo, Captain Jack! Jack Schoepen, zoon van Bobbejaan, deed woensdag zijn plannen uit de doeken om een themapark rond luchtvaart naar de luchthaven van Deurne te brengen. De stad Mortsel - waar het themapark zich zou nestelen - en buurgemeente Borsbeek maken zich vooral zorgen om mobiliteit: “Er wordt van ons verwacht een klopjacht te houden op iedere burger die zijn tuin wil heraanleggen, maar voor de politieke bovenklasse gelden die regels blijkbaar niet.”