Guy Penne (56), Paco Quiñonero Ruiz (58), Tom ‘Tomsoi’ Coessens (55), Johan Van Den Langenbergh (54), Philippe Clinckemaillie (53), Wim Forton (53) en Lenz Vermeulen (50) spreken nog wekelijks af over heel België om te samen te skaten. Afgelopen zondag was dat in het Skate Depot in Hoboken.
Volledig scherm
PREMIUM
Guy Penne (56), Paco Quiñonero Ruiz (58), Tom ‘Tomsoi’ Coessens (55), Johan Van Den Langenbergh (54), Philippe Clinckemaillie (53), Wim Forton (53) en Lenz Vermeulen (50) spreken nog wekelijks af over heel België om te samen te skaten. Afgelopen zondag was dat in het Skate Depot in Hoboken. © Gianni Barbieux

REPORTAGE. De pioniers van de Vlaamse skatescene staan 40 jaar later nog steeds op hun skateboard: “De vrouwen zijn jaloers als we samen op roadtrip gaan”

AntwerpenBoys will be boys. Vraag maar aan de 25 vijftigplussers die nog wekelijks op een skateboard een half pipe trotseren. Als pioniers introduceerden ze de Amerikaanse sport in Vlaanderen en hebben ze samen meer dan zevenhonderd jaar skate-ervaring. And counting, want de ooit rebellerende punkers geven hun wekelijkse skate-onderonsjes nog lang niet op: “Het is ofwel dit, verslaafd geraken aan iets of bingo spelen. Dan is de keuze toch rap gemaakt.”

3 reacties

 • Stephaan Van den Broeck

  11 maanden geleden
  Hallo Margaretha Mestdagh, waarom neem je eens geen contact op met ons, wie weet kennen we elkaar wel?
 • Miranda Mestdagh

  11 maanden geleden
  Ik was één van de eerste meisjes eind jaren 70…
 • Johan Bleys

  11 maanden geleden
  Zalig, zolang je lichaam en geest het aankan verder doen zou ik zeggen.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.