Schip ahoy! Het hele weekend lang kon men gratis de vloot van 9 schepen aan de Kaaien bezoeken.
Volledig scherm
PREMIUM
Schip ahoy! Het hele weekend lang kon men gratis de vloot van 9 schepen aan de Kaaien bezoeken. © Klaas De Scheirder

REPORTAGE. Aan boord bij de Belgische Marine tijdens Vlootdagen in Antwerpen: “Van kok tot commandant: leven op een schip is zoals in een klein dorp”

AntwerpenMeer dan 10.000 kandidaat-rekruten, bootliefhebbers, nieuwsgierigen en toevallige passanten flaneerden dit weekend op de vlootdagen aan de Schelde. Ter hoogte van de cruiseterminal kon men aan boord gaan van de vloot van de Belgische Marine, aan de Orteliuskaai lokte het maritieme dorp dan weer potentiële collega’s van Defensie. Wij gingen langs en ontdekten de finesses van de stiel: “Avontuurlijke techniekers en mecaniciens zijn meer dan ooit nodig.”

  1. Bezielers van Camion openen fine dining restaurant Camionette op PAKT-site: “Alle puzzelstukjes vallen in elkaar”
    Antwerpen

    Bezielers van Camion openen fine dining restaurant Camionette op PAKT-si­te: “Alle puzzelstuk­jes vallen in elkaar”

    We schreven er een tijdje geleden al over, maar nu is het ook eindelijk zover: Camille Dubois (30) en Boqion De Pooter (30) van het populaire vegan restaurant Camion openen op vrijdag 1 juli hun tweede vestiging - Camionette - op de PAKT-site. Camion zal voortaan worden verdergezet als een ontbijt- en lunchbar, terwijl je bij Camionette zowel ‘s middags als ‘s avonds terecht kan voor allerlei sharing gerechten of een glaasje natuurwijn in de bar. “Bij Camionette breken we met het beeld dat enkel traditioneel tafelen onder fine dining geplaatst kan worden.”