Dieter Seuntjens, Patrick Loriers en Oky Wouter zagen de Bredabaan sinds einde jaren '90 teloorgaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Dieter Seuntjens, Patrick Loriers en Oky Wouter zagen de Bredabaan sinds einde jaren '90 teloorgaan. © RV/BJS/DNR

REPORTAGE. 38 (!) lege winkels op minder dan één kilometer afstand: overheid bindt strijd aan tegen leegstand op Bredabaan, maar valt de ooit zo chique Merksemse winkelstraat nog te redden?

Ooit was de Bredabaan een van de chicste boulevards van het land. Nu haalt de Merksemse winkelas de kranten met nieuws over leegstand en verpaupering. In een (zoveelste) zoektocht naar een nieuw elan voor de Bredabaan strijkt dit najaar een expertenteam van de Vlaamse overheid neer in Merksem. Kunnen zij het tij keren? Of is de Bredabaan écht ten dode opgeschreven? Wij zochten het uit.

  1. BIJZONDERE BEROEPEN. Jan Beeldens van de civiele bescherming helpt bij rampen: “Na urenlang graven haalden we een slachtoffer levend vanonder het puin”
    PREMIUM

    BIJZONDERE BEROEPEN. Jan Beeldens van de civiele bescher­ming helpt bij rampen: “Na urenlang graven haalden we een slachtof­fer levend vanonder het puin”

    “De meeste mensen kennen ons door explosies, overstromingen en zware branden, maar 90 procent van onze taken komt niet in de pers.” Als luitenant-kolonel bij de civiele bescherming weet Jan Beeldens (37) ‘s ochtends nooit wat de rest van de dag zal brengen. Maar hij zou zijn bijzondere job voor geen geld ter wereld willen opgeven.