Jochem Peeters is hoopvol over de toekomst van het Antwerpse nachtleven, maar 'als we nog een jaar moeten toe blijven, sluit ik niet uit dat de stad wat clubs armer zal zijn.'
Volledig scherm
PREMIUM
Jochem Peeters is hoopvol over de toekomst van het Antwerpse nachtleven, maar 'als we nog een jaar moeten toe blijven, sluit ik niet uit dat de stad wat clubs armer zal zijn.' © Sander Bral/Klaas De Scheirder

REEKS. Hoe corona Antwerpen veranderde: “Tot 6 uur in de ochtend feesten? Ik zie het dit jaar niet meer gebeuren”

AntwerpenVandaag heropenen de terrassen en  kunnen we stilaan dromen van het leven na de pandemie. Maar hoe ziet zo’n leven eruit en op welke manier zal het virus onze stad Antwerpen veranderd hebben? Het Laatste Nieuws spreekt elke dag met een expert. Vandaag: nachtleven. “Dat de overheid van ons verwacht dat we last minute evenementen plannen, toont aan dat ze wat we doen meer als een hobby zien dan als onze job”,  zegt nachtleven-kenner Jochem Peeters.

 1. ‘Teach For Belgium’ wil lerarentekort opvangen in Antwerpen: “Een uitdaging, want je start meteen in de moeilijkste klassen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  ‘Teach For Belgium’ wil lerarente­kort opvangen in Antwerpen: “Een uitdaging, want je start meteen in de moeilijk­ste klassen”

  Achter de schoolbanken sukkelen met de stelling van Pythagoras: je moet er maar zin in hebben tijdens de zomervakantie. Toch is de Summer Academy in het Stedelijk Lyceum Olympiade op het Kiel onverwijld van start gegaan. Tweehonderd leerlingen van het secundaire onderwijs kunnen tijdens de twee wekend durende cursus hun leerachterstand bijbenen ter voorbereiding van het volgende schooljaar. Ze zijn echter niet de enige die bijleren: de 17 zomerleraren staan ook pas voor het eerst voor de klas: “Hier krijg ik de kans om een maatschappelijk verschil te maken.”
 1. Oplichter doet zich voor als pakjeskoerier en besteelt bejaarden, gehandicapten en BV’s
  PREMIUM
  Antwerpen

  Oplichter doet zich voor als pakjeskoe­rier en besteelt bejaarden, gehandicap­ten en BV’s

  Genoeg smoezen en beloftes, de openbare aanklager moet er niet meer van weten. Zij vordert vijf jaar celstraf tegen dief en oplichter Driss M. De illegale Marokkaan heeft tientallen mensen opgelicht, meestal door zich als pakjeskoerier voor te doen. Onder de slachtoffers acteur Guga Baul maar ook gehandicapte mensen of opa’s die op hun kleinkinderen pasten. Dader Driss M. is al negentien keer veroordeeld.