Curator van Snijders&Rocockxhuis Hildegard Van de Velde: "Het kost enorm veel tijd en moeite om ingewikkelde kunstverhalen tot een filmpje van een aantal minuten te herleiden."
Volledig scherm
PREMIUM
Curator van Snijders&Rocockxhuis Hildegard Van de Velde: "Het kost enorm veel tijd en moeite om ingewikkelde kunstverhalen tot een filmpje van een aantal minuten te herleiden." © Didier Lebrun/Ilse Peeters

REEKS. Hoe corona Antwerpen veranderde: “Netflix zal nooit de fysieke beleving in een museum kunnen vervangen”

AntwerpenMorgen heropenen de terrassen en kunnen we stilaan dromen van het leven na de pandemie. Maar hoe ziet zo’n leven eruit en op welke manier zal het virus onze stad Antwerpen veranderd hebben? Het Laatste Nieuws spreekt elke dag met een expert. Vandaag: cultuur. “Geen streamingplatform overtreft de beleving van een klassiek optreden in de Elisabethzaal, en dat zullen mensen na corona snel genoeg doorhebben”, zegt museumexperte Hildegard Van de Velde.

 1. Wonen in een parkresidentie: groene oase vlakbij de stad
  Aangeboden door Alides

  Wonen in een parkresi­den­tie: groene oase vlakbij de stad

  Groen, rust en kalmte worden meestal niet geassocieerd met levendige woonomgevingen. Toch voelen veel mensen de behoefte om deel uit te maken van een community en willen ze tegelijkertijd wonen in een groene en rustige omgeving. Op die vraag speelt ‘de parkresidentie’ in: residentiële woonblokken die gebouwd worden temidden van een park in of aan de rand van urbane en peri-urbane centra. Wij spraken met Wouter Dekemel, sales & marketingmanager bij Alides over een nieuwe en bijzondere woonresidentie die gebouwd wordt vlakbij het Edegemse centrum.
 2. Dringend nieuwe uitbater Wilrijkse kinderboerderij gezocht: “Uitgelezen kans om extra aanbod te creëren voor kwetsbare jongeren”
  Wilrijk

  Dringend nieuwe uitbater Wilrijkse kinderboer­de­rij gezocht: “Uitgelezen kans om extra aanbod te creëren voor kwetsbare jongeren”

  Mede door een lang juridisch conflict tussen de vorige uitbater van de Wilrijkse kinderboerderij en de stad, staat de oude hoeve intussen twee jaar leeg. Om hier verandering in te brengen, lanceren de stad Antwerpen en district Wilrijk nu een officiële oproep om een nieuwe uitbater te vinden. Een must voor de kandidaten zijn alvast de bijzondere aandacht voor kwetsbare jongeren en de inzet op een ecologische werking.
 3. Collega’s die ramp Nieuw Zuid overleefden, leggen bloemen op site: “We hebben nog veel vragen maar solidariteit met getroffen families is nu belangrijker”
  ANTWERPEN

  Collega’s die ramp Nieuw Zuid overleef­den, leggen bloemen op site: “We hebben nog veel vragen maar solidari­teit met getroffen families is nu belangrij­ker”

  De arbeiders die de ramp op het Nieuw Zuid in Antwerpen overleefden vrijdagnamiddag, zijn maandagavond samen gekomen op de site om hun overleden collega’s te herdenken. Ze stellen zich heel wat vragen bij wat er is misgelopen vrijdag, maar willen nu vooral hun solidariteit tonen met de getroffen families. “Er zijn belangrijkere dingen in het leven dan met de vinger te wijzen.”
 4. “Autodieven, geef me mijn been terug”: kankerpatiënt Stefan (58) is in één klap wagen én beenprothese kwijt

  “Autodieven, geef me mijn been terug”: kankerpa­tiënt Stefan (58) is in één klap wagen én beenprothe­se kwijt

  In de nacht van maandag op dinsdag werd de wagen van Stefan Aerts (58) aan de Ledeganckkaai in Antwerpen gestolen. Door de diefstal is hij niet alleen een auto maar ook zijn beenprothese op maat kwijt. “Het duurt weken tot maanden om een nieuwe beenprothese te laten maken, daarom wil ik een oproep doen aan de dieven om de zak met de prothese ergens achter te laten.”