Een impressie van het geplande onthaalgebouw voor de Maritieme Campus op de voormalige BP-site.
Volledig scherm
Een impressie van het geplande onthaalgebouw voor de Maritieme Campus op de voormalige BP-site. © RV

Rederij CMB herwerkt vergunningsaanvraag voor Maritieme Campus na stikstofarrest: “Maar invulling project wijzigt op zich niet”

AntwerpenRederij CMB trekt de vergunningsaanvraag voor de Maritieme Campus Antwerpen (MCA) op de voormalige BP-site tijdelijk in. Uitstel is echter geen afstel. “Na het stikstofarrest in februari willen we alle elementen in ons project goed bekijken, al denken we niet dat er voor ons een probleem is”, zegt Bart Huybrechts, algemeen directeur van MCA. “We gaan dus een nieuwe vergunningsvraag indienen.”

  1. REPORTAGE. Bewoners Van de Wervestraat zijn ‘bus-o-strade’ voor hun deur beu: “1.600 bussen per dag, dat is onhoudbaar”
    PREMIUM
    Antwerpen

    REPORTAGE. Bewoners Van de Wer­vestraat zijn ‘bus-o-stra­de’ voor hun deur beu: “1.600 bussen per dag, dat is onhoudbaar”

    Het district Antwerpen gaat in 2024 en 2025 de drukke as tussen de Van de Wervestraat en de Osystraat heraanleggen. Dat moet zorgen voor veiliger (fiets)verkeer én meer groen. De bewoners van de Van de Wervestraat hebben het gehad met wat ze een ‘bus-o-strade’ noemen. “De overlast van 1.600 bussen per dag is onhoudbaar. We willen een gesprek met De Lijn.” Begrijpelijk, als je onderstaande video bekijkt.