De achtergelaten wagen in Rotterdam vertoont een kogelinslag in het achterportier aan de passagierszijde. Het gaat om de wagen waar de politie één schot op heeft gelost eerder die nacht in Borsbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
De achtergelaten wagen in Rotterdam vertoont een kogelinslag in het achterportier aan de passagierszijde. Het gaat om de wagen waar de politie één schot op heeft gelost eerder die nacht in Borsbeek. © AS Media

RECONSTRUCTIE. Veertien schietpartijen in twee weken in Nederland, nu ook weer twee bij ons: mengt Rotterdamse onderwereld zich in Antwerpse drugsoorlog?

AntwerpenDe wagen met Nederlandse nummerplaten, die vrijdagnacht op het nippertje wist te ontkomen aan een wegversperring van de politie in Borsbeek en daar ook beschoten werd, is in Rotterdam achtergelaten in een gekende wijk. De voorbije twee weken vonden er in het Rotterdamse veertien schietincidenten plaats waaronder enkele – net zoals in Deurne – op een woning. “Op camerabeelden zagen we de jongeman voorbijlopen en schieten”, reageren de geschrokken bewoners. Mengt de Rotterdamse onderwereld zich nu ook in de drugsoorlog in Antwerpen?

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.