Rechters keuren historische deal met spijtopant Veljkovic goed

AntwerpenDe Kamer van Inbeschuldigingstelling heeft de deal tussen spijtoptant Dejan Veljkovic en het federaal parket goedgekeurd.  Veljkovic heeft volledige bekentenissen afgelegd in het voetbalschandaal “Propere Handen”. In ruil hoeft hij niet terug naar de gevangenis en krijgt hij een voorwaardelijke boete van 80.000 euro. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het Belgische recht dat een verdachte gebruikmaakt van deze spijtoptanten-regeling. 

5 reacties

 • Jean-Pierre Van Hullebus

  1 jaar geleden
  Snappen wie snappen kan... hij wordt veroordeeld,wel met uitstel en een afspraak omdat hij zo goed meegewerkt heeft...een kleine boete . En nu durft een advocaat een schade vergoeding vragen voor een veroordeelde misdadiger. Je moet hier maar eens een klein mannetje zijn,die de luxe niet heeft om deze enorme bedragen niet kan betalen aan advocaten. Is dit hier wel normaal veel geld KOOP JE VRIJ en vraag een onkosten bedrag...
 • Marnix Van Coppernolle

  1 jaar geleden
  Wat een beerput is het Belgische gerecht...
 • jacqueline van langenhove

  1 jaar geleden
  Gaan ze hopelijk KVM eens berechten. 40jaar geleden was het veel eenvoudiger toen moesten de clubs hun onschuld bewijzen, wat uiteraard niet mogelijk is en was zakken toen de enige optie behalve voor de waalse clubs.
 • dretie munkies

  1 jaar geleden
  En wanneer gaan ze de schuldigen (onder andere KV Mechelen) eindelijk eens straffen ?
 • Marcus Camps

  1 jaar geleden
  Hij is akkoord met een gevangenisstraf van vijf jaar met uitstel, maar hij wil wel een schadevergoeding ? Advocaten hebben geen enkele schaamte meer.