Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Klaas De Scheirder

Rechterrijstrook versperd op Antwerpse Ring ter hoogte van Tijsmanstunnel

 1. Hoe een ring rond Antwerpen stad, haven en rand vele decennia bezighield: “Begraven onder massaprotesten van boeren, milieugroepen en rijke burgers”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Hoe een ring rond Antwerpen stad, haven en rand vele decennia bezighield: “Begraven onder massapro­tes­ten van boeren, milieugroe­pen en rijke burgers”

  In 1967 opent de Tijsmanstunnel in de Antwerpse haven: een eerste stukje van de Grote Ring (R2) die het verkeer in een wijde boog rond de stad moet leiden. Twee jaar later is de (halve) ‘Kleine Ring’ (R1) met de Kennedytunnel klaar. Die snelweg raakt snel verzadigd. De roep naar de R2 wordt luider. Tenminste, vanuit stad en haven. De periferie denkt er anders over: boeren, milieuactivisten en bemiddelde burgers vormen vanaf de jaren ’70 een front. De Grote Ring zal er nooit komen. Een duik in honderd jaar geschiedenis. Ja, zó lang al.
 2. Groeiende trend zet zich door: ruim 35 ton cocaïne onderschept in Antwerpse haven tijdens eerste jaarhelft
  Play
  Antwerpen

  Groeiende trend zet zich door: ruim 35 ton cocaïne onder­schept in Antwerpse haven tijdens eerste jaarhelft

  Hoewel er tijdens de eerste zes maanden van 2022 minder cocaïne werd onderschept in de Antwerpse haven dan tijdens dezelfde periode in 2021, zet de groeiende trend zich wel verder. Door Operatie Sky was er vorig jaar namelijk een uitzonderlijk grote vangst. In totaal werd er dit jaar van januari tot en met juni 35,83 ton cocaïne in beslag genomen, blijkt uit cijfers van de douane die onze redactie kon inkijken.
 3. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 1. Jason Bourdouxhe en Rupel Boom temperen verwachtingen voor competitiestart tegen Ninove: “We hebben nog tijd nodig”
  voetbal eerste nationale

  Jason Bourdouxhe en Rupel Boom temperen verwachtin­gen voor competitie­start tegen Ninove: “We hebben nog tijd nodig”

  Rupel Boom hield afgelopen zaterdag in het bekerduel bij Diegem (0-4-winst, red.) een geslaagde generale repetitie voor de komst van Ninove woensdagavond. Een competitiestart waar Jason Bourdouxhe, overgekomen van Moeskroen en vooral een verleden in Nederland bij FC Eindhoven, Emmen en Helmond Sport met vertrouwen naar toeleeft. Weliswaar met een kanttekening.
 2. Antwerpse Zoo stampt bonobo- en okapiproject in Congo uit de grond: “Habitat wordt steeds kleiner door ontbossing en stropers”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpse Zoo stampt bonobo- en okapipro­ject in Congo uit de grond: “Habitat wordt steeds kleiner door ontbossing en stropers”

  De Antwerpse Zoo zet zich sinds 2019 in voor de bescherming van bonobo’s en okapi’s in Congo. Jef Dupain, directeur van het Antwerp Zoo Foundation, strijdt er ter plaatse voor het behoud van twee natuurgebieden en het tegengaan van stropers. Dat doet hij in overleg met de lokale bevolking. “We zijn ervan overtuigd dat een landschap zowel ecologisch sociaal als economisch leefbaar kan zijn.”