Antwerps schepen van Wonen Fons Duchateau (N-VA).
Volledig scherm
Antwerps schepen van Wonen Fons Duchateau (N-VA). © Klaas De Scheirder

Rechter veroordeelt koppel voor sociale woonfraude: ze bleken vier flats en zestien bouwgronden in Turkije te bezitten

Het Antwerpse vredegerecht heeft een Turks koppel veroordeeld die in een sociale woning verbleven, maar ook vier appartementen en zestien bouwgronden in Turkije als eigendom bleken te hebben. De sociale huurkorting van 6.000 euro moeten ze terug betalen, net zoals gerechtskosten en kosten van het onderzoek - zo’n 4.000 euro. “Belangrijker nog is dat het appartement vrijkomt voor mensen die het wél nodig hebben”, zegt schepen van Wonen Fons Duchateau (N-VA).

69 reacties

 • Lydia Decker

  3 jaar geleden
  De volgende aub, zoals bij tandarts.
 • Christine Herremans

  3 jaar geleden
  Eindelijk
 • Alain Van Gaal

  3 jaar geleden
  Een omstreden politiek die reeds zij succes heeft bewezen in Nederland! Teveel wantoestanden bij sociale uitkeringen, werkloosheidsuitkering en bijstand die bedacht zijn de zwakkere in onze gemeenschap te beschermen. Het is hoog tijd om deze praktijken “zwaar” af te straffen. Hier van een uitkeringen genieten terwijl je elders eigendommen hebt, is fout!
 • germaine asselbergs

  3 jaar geleden
  Hakan, als je elke maand 200€ opzij kan zetten, heb je geen sociale woning nodig. Zeker als je dan een leuk huisje in het zuiden kan kopen. Als je de opbrengsten mee telt voor zijn inkomen is dat te hoog . Geen recht.
 • Frederik Vanduffel

  3 jaar geleden
  Een zijkverhaal dat toch al bewijst hoe socialistisch die N-VA is want sociale woningbouw is valse concurrentie met leegstand op de privaat markt als gevolg waarop dan wereldunieke boetes op leegstand voor beslag met grond voor andere sociale woningbouw! Bezit is dus ook voor N-VA een misdrijd! Wie alles opmaakt krijgt alles. Als een eigenaar geen inkomen heeft dan dient hij zijn eigendom eerst op te eten, zo stelde Jan Jambon met villa in Brasschaat en Liesbeth Homans uit een sociale woning.
 1. Zonnige Woonst krijgt opnieuw gelijk in rechtbank: Huurder met verschillende hectaren landbouwgrond uit sociale woning gezet

  Zonnige Woonst krijgt opnieuw gelijk in rechtbank: Huurder met verschil­len­de hectaren landbouw­grond uit sociale woning gezet

  Sociale bouwmaatschappij De Zonnige Woonst uit Hamme heeft opnieuw een huurder uit een van hun woningen gezet nadat aan het licht kwam dat hij verschillende landbouwgronden in zijn bezit had. Op 18 juni raakten ook andere huurders ook al hun huis kwijt, nadat langdurig onderzoek duidelijk maakte dat ze eigendommen in het buitenland hadden. Op dit moment zijn er nog drie andere dossiers in behandeling. “In totaal werd er meer dan 12.000 euro genoten aan sociale huurkorting, die we zullen terugvorderen”, zegt directeur Guy Van Gucht.