Het terras van brasserie Colonie 7 in Merksplas.
Volledig scherm
PREMIUM
Het terras van brasserie Colonie 7 in Merksplas. © Ton Wiggenraad

RECENSIE. Vlaamse klassiekers gemaakt met Kempische streekproducten in Colonie 7

Elke week sturen we een journalist op pad om verschillende type restaurants te beoordelen op prijs en kwaliteit. Middenin het domein Merksplas-Kolonie ligt Brasserie Colonie 7. Wandelaars en fietsers komen er op elk uur van de dag langs voor een hapje of drankje, in de rust van de natuur. Het gerestaureerde negentiende-eeuwse woonstalhuis is stijlvol ingericht en heeft ook een groot terras. Een toiletbezoek is er extra leuk, want om bij het sanitair te geraken, wandel je eerst door het museum ‘Koloniën van Weldadigheid’. De brasserie kreeg deze zomer nieuwe uitbaters, wat een goede reden is om er een keer langs te gaan.

 1. 82 jaar en nog aan de slag als orderpicker: “Twintig jaar na mijn pensioen begon het weer te kriebelen”
  PREMIUM
  Berchem

  82 jaar en nog aan de slag als orderpic­ker: “Twintig jaar na mijn pensioen begon het weer te kriebelen”

  82 jaar en nog steeds aan de slag: het zijn er maar zeer weinigen die het Tineke Brees uit Berchem nadoen. Sinds haar 61ste geniet ze van haar pensioen maar twee jaar geleden kriebelde het toch om weer aan de slag te gaan. Ze zocht en vond een flexijob bij VAWI in Antwerpen waar ze werkt als orderpicker. “Fysiek lukt het nog en ondanks mijn leeftijd ben ik altijd op zoek naar iets om bij te leren. Maar ook het financiële speelt natuurlijk een rol want met een pensioen alleen lukt het niet om comfortabel te leven.”
 1. Ooit percussionist voor Soulsister en The Pointer Sisters, nu op podium van The Voice Senior: “Me vaak laten misleiden door managers”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Ooit percussio­nist voor Soulsister en The Pointer Sisters, nu op podium van The Voice Senior: “Me vaak laten misleiden door managers”

  Mogelijk heb je nog nooit van Eddie Conard (64) gehoord, maar de Amerikaanse percussionist heeft er al een decennialange carrière opzitten bij bands als Soulsister, Golden Earring en zelfs The Pointer Sisters. Hij woont nu al tien jaar in Antwerpen en staat vrijdagavond op het podium van The Voice Senior. “Ik ben opgegroeid in een bruisend arbeidersstadje, naast Michael Jackson.”
 1. Marthe van K3 openhartig over kritiek: "Dit nummer heeft me er al vaak doorgeholpen"
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Marthe van K3 openhartig over kritiek: "Dit nummer heeft me er al vaak doorgehol­pen"

 2. Hanne belandde vier jaar geleden in coma en zoekt nu naar lief: "Het doet pijn om te denken dat het vroeger anders was"
  Play
  Cupido ofzo

  Hanne belandde vier jaar geleden in coma en zoekt nu naar lief: "Het doet pijn om te denken dat het vroeger anders was"