De bestelwagen van een Turkse loodgieter werd vrijdagnacht in brand gestoken.
Volledig scherm
PREMIUM
De bestelwagen van een Turkse loodgieter werd vrijdagnacht in brand gestoken. © Marc De Roeck

‘Pyromaan van Hoboken’ is alleenstaande mama (38) met twee kinderen: “Ze bood in een brief Bart De Wever hulp aan bij de ontmaskering”

Antwerpen/HobokenZe had aanmaakblokjes en brandstof bij, toen de politie haar vrijdagnacht na haar laatste wapenfeit onderschepte. De 38-jarige Sengul A., een alleenstaande moeder met twee kinderen, is de vrouw waar Hoboken al weken bang voor is. Sociaal bewogen, zo lijkt het als we de berichten lezen op haar sociale media. Een portret.

 1. Hartverwarmend: verlamde kat Dyson kan dankzij op maat gemaakt loopkarretje weer lopen

  Hartverwar­mend: verlamde kat Dyson kan dankzij op maat gemaakt loopkarre­tje weer lopen

  Sinds februari logeert kat Dyson bij Gertjan (26) en Louise (24) in Antwerpen. Zijn verblijf is slechts tijdelijk, maar snel zal hij niet vergeten worden. Dyson is namelijk verlamd aan zijn achterste poten, waardoor hij zich enkel kan voortslepen met zijn voorste poten. Gertjan besloot het gewonde katje te helpen. Het resultaat is hartverwarmend: Dyson kreeg zijn eigen op maat gemaakte loopkarretje en kan na maanden al lopend weer op ontdekking gaan.
 2. Italiaanse broer en zus openen aperitiefbar Petite Renaissance: “Verfijnde keuken op z’n Italiaans”
  PREMIUM

  Italiaanse broer en zus openen aperitief­bar Petite Renaissan­ce: “Verfijnde keuken op z’n Italiaans”

  Tiziana Carta (53), haar broer Adriano Carta (55) en Biagio Liccardo (41), Antwerpenaren met Italiaanse roots, openen op zondag 2 april de Italiaanse aperitiefbar Petite Renaissance op de Theodoor van Rijswijckplaats. Petite Renaissance is een aanvulling op hun restaurant Renaissance, in het gebouw van het ModeMuseum in de Nationalestraat. “We willen de Italiaanse aperitivo-cultuur tot leven wekken in Antwerpen.”
  Antwerpen