Honderden buurtbewoners uit de joods-orthodoxe gemeenschap betoogden op 19 december tegen Value Trading.
Volledig scherm
Honderden buurtbewoners uit de joods-orthodoxe gemeenschap betoogden op 19 december tegen Value Trading. © Klaas De Scheirder

Provincie legt goudfabriek Value Trading voorwaarden op voor vergunning van drie jaar: “Binnen de maand verhuisplan opstellen”

AntwerpenMaximaal drie jaar: zo lang mag goudraffinaderij Value Trading nog op zijn huidige plek in de Antwerpse stationsbuurt blijven. De provincie koppelt aan de toegekende omgevingsvergunning nog een voorwaarde: binnen de maand moet het bedrijf de deputatie een plan bezorgen voor een verhuis of voor het stopzetten van alle activiteiten. Value Trading wenste vrijdag niet te reageren.

  1. Volstaat paper straks niet langer om te slagen? UAntwerpen buigt zich over evaluatievormen na opmars ChatGPT
    PREMIUM
    Antwerpen

    Volstaat paper straks niet langer om te slagen? UAntwerpen buigt zich over evaluatie­vor­men na opmars ChatGPT

    Nu intelligente superapps, zoals ChatGPT, een steile opmars maken, gaat de Universiteit Antwerpen zijn evaluatievormen grondig herbekijken, én eventueel bijsturen. “Als blijkt dat een paper door ChatGPT kan uitgevoerd worden, kan een mondeling deel aan de evaluatie worden toegevoegd.” Gisteren raakte bekend dat de UAntwerpen een geval van mogelijke fraude met artificiële intelligentie onderzoekt.