De traditionele Boekenbeurs in Antwerp Expo (archiefbeeld).
Volledig scherm
De traditionele Boekenbeurs in Antwerp Expo (archiefbeeld). © Benoit De Freine

Programma ‘nieuwe Boekenbeurs’ bekend: “LEES! moet Antwerpen op de kaart houden als boekenstad”

ANTWERPENDe opvolger van de Boekenbeurs. Zo wordt ‘LEES! Het Boekenfestival’ nu al genoemd. Vanaf maandag palmen meer dan vijfhonderd auteurs, meer dan honderddertig uitgeverijen acht themazones en twee podia in op achtduizend vierkante meter Antwerp Expo. Onder andere op het programma: Lize Spit, Tom Naegels, Herman Brusselmans, Jane Goodall en Marc De Bel maar evengoed Bart De Wever en Willy Sommers.

 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. UAntwerpen stelt biodiversiteit centraal in nieuw onderzoeksplatform BIONEXT
  Antwerpen

  UAntwerpen stelt biodiversi­teit centraal in nieuw onderzoeks­plat­form BIONEXT

  Met het nieuwe onderzoeksproject BIONEXT willen wetenschappers van onder meer de Universiteit Antwerpen ervoor zorgen dat natuur en biodiversiteit aan de basis liggen van de keuzes die door beleidsmakers worden gemaakt. “Want biodiversiteit in onze omgeving en in de wereld beïnvloedt bijna elk aspect van ons leven: van het water dat we drinken, over het voedsel dat we eten tot onze gezondheid.”
 3. Nieuw Antwerps boekenfestival verwelkomt meer dan 300 auteurs
  Antwerpen

  Nieuw Antwerps boekenfes­ti­val verwelkomt meer dan 300 auteurs

  LEES! Het Boekenfestival, een van de geestelijke opvolgers van de Antwerpse Boekenbeurs, ontvangt van 1 tot 7 november in Antwerp Expo meer dan 300 auteurs en zal drie beurshallen (in plaats van vier bij de Boekenbeurs) vullen met boeken- en infostandjes, verdeeld over verschillende themazones. VRT zal op het festival het Radio 1-programma “Boekenfeest” uitzenden en opnieuw een “Boekathon” organiseren met Tom De Cock die auteurs interviewt voor VRT.NU.