De traditionele Boekenbeurs in Antwerp Expo (archiefbeeld).
Volledig scherm
De traditionele Boekenbeurs in Antwerp Expo (archiefbeeld). © Benoit De Freine

Programma ‘nieuwe Boekenbeurs’ bekend: “LEES! moet Antwerpen op de kaart houden als boekenstad”

ANTWERPENDe opvolger van de Boekenbeurs. Zo wordt ‘LEES! Het Boekenfestival’ nu al genoemd. Vanaf maandag palmen meer dan vijfhonderd auteurs, meer dan honderddertig uitgeverijen acht themazones en twee podia in op achtduizend vierkante meter Antwerp Expo. Onder andere op het programma: Lize Spit, Tom Naegels, Herman Brusselmans, Jane Goodall en Marc De Bel maar evengoed Bart De Wever en Willy Sommers.

 1. Nieuw Antwerps boekenfestival verwelkomt meer dan 300 auteurs
  Antwerpen

  Nieuw Antwerps boekenfes­ti­val verwelkomt meer dan 300 auteurs

  LEES! Het Boekenfestival, een van de geestelijke opvolgers van de Antwerpse Boekenbeurs, ontvangt van 1 tot 7 november in Antwerp Expo meer dan 300 auteurs en zal drie beurshallen (in plaats van vier bij de Boekenbeurs) vullen met boeken- en infostandjes, verdeeld over verschillende themazones. VRT zal op het festival het Radio 1-programma “Boekenfeest” uitzenden en opnieuw een “Boekathon” organiseren met Tom De Cock die auteurs interviewt voor VRT.NU.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.