De 27-jarige Jonny Van Den Broeck wordt beschuldigd van de moord op de 20-jarige Shashia Moreau.
Volledig scherm
De 27-jarige Jonny Van Den Broeck wordt beschuldigd van de moord op de 20-jarige Shashia Moreau. © Photo News

Proces Pokémon-moord: Van Den Broeck toont op pop hoe hij slachtoffer heeft gewurgd

Het proces over de Pokémon-moord gaat vandaag verder. De 27-jarige Jonny Van Den Broeck wordt beschuldigd van de moord op Shashia Moreau (20) uit Heist-op-den-Berg. Het meisje was twee jaar geleden verdwenen, nadat ze met hem had afgesproken om Pokémonfiguurtjes te ruilen. Ze werd twee dagen later dood teruggevonden in de binnentuin van zijn appartementsgebouw in Antwerpen. Volg hieronder live het proces over de Pokémon-moord.

8 reacties

 • Paul Janssens

  3 jaar geleden
  Hopelijk komt dat krapuul nooit meer los.
 • David Lievens

  3 jaar geleden
  Theo Dereu, idd, ze tonen nul berouw. Voor de rechtbank wel om vrij te komen. Zo’n type doet dat gewoon opnieuw, dat weet je nu al. Maar straks krijgt hij 10j met een deel uitstel en voorhechtenis telt dibbel dus binnen 2j loopt die weer rond. En dan staan we stom dat er vrouwen verkracht en vermoord worden op straat.
 • Theo Dereu

  3 jaar geleden
  Onze straffen zijn al lang niet meer toereikend voor dit soort misdadigers. Die zou nooit meer mogen vrijkomen, net als Dutroux en zijn kompanen trouwens. Ze zijn een blijvend gevaar voor de samenleving.
 • wim CLAES

  3 jaar geleden
  de wetgeving moet worden aangepast, dergelijke sujets mogen nooit vrijkomen, ze leven in hun eigen wereld. ik ben net aan een boek over Dutroux begonnen, schokkerend,dergelijke personen leven in een eigen wereldje zonder rekening te houden met derden. totaal geen rekening tot het meest extreme toe.een maatschappij moet zich daar tegen beschermen.desnoods door collocatie.
 • Jan Sierens

  3 jaar geleden
  Danny, die zou inderdaad nooit meer vrij mogen komen. Maar de Belgische wet laat dat niet toe. Zelfs Dutroux komt waarschijnlijk vrij. Er is heel wat mis met de Belgische wetten en uitvoering op dat vlak. Dat is ook de reden dat niemand wil dat IS strijders hier berecht worden. Ze lopen binnen de kortste keren weer vrij rond.
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Verdachte van Pokémonmoord bekent: “Ik greep met beide handen haar keel vast voor wurgseks”

  Verdachte van Pokémon­moord bekent: “Ik greep met beide handen haar keel vast voor wurgseks”

  Shashia Moreau (20) is gestorven door uit de hand gelopen wurgseks. Dat verklaarde Jonny Van Den Broeck (27) tijdens zijn verhoor voor het Antwerpse assisenhof. “We hadden seks. Eerst normaal, dan ruwer. Ik greep met beide handen haar keel vast voor een lichte vorm van wurgseks, maar ik heb harder geduwd dan ik zelf doorhad.” De beschuldigde benadrukte dat het nooit zijn bedoeling was om haar te doden.
 1. Verdachte Pokémon-moord over dodelijke wurgseks: “Ik wil het superextreem doen. Tot ze zal sterven”
  PREMIUM

  Verdachte Poké­mon-moord over dodelijke wurgseks: “Ik wil het superex­treem doen. Tot ze zal sterven”

  Antwerpen is vermoedelijk aan nog erger ontsnapt. Op het moment dat hij net de put met het lijk van Shashia Moreau er in had dicht gegooid, was de seksueel geobsedeerde Jonny Van Den Broeck al weer aan het chatten met een meisje dat “naar zijn Pokémon moest komen zien”. Ook voor dodelijke “wurgseks”? “Daar kan ik geen uitspraken over doen”, zei beschuldigde gisteren ontwijkend. Vandaag getuigen o.m. de moeder, de vader, de stiefvader en de broer van het slachtoffer. Er zal ook een pop naar het proces worden gebracht, waarop Van Den Broeck moet tonen hoe hij Shashia gewurgd heeft.
 2. Van modeshows tot wijngadgets: op deze 7 plekken in de regio Antwerpen krijg je leuke extraatjes tijdens Weekend van de Klant
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van modeshows tot wijngad­gets: op deze 7 plekken in de regio Antwerpen krijg je leuke extraatjes tijdens Weekend van de Klant

  Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober is het Weekend van de Klant. Dan word je bij verschillende zaken als klant in de watten gelegd en kan je genieten van speciale acties tijdens het shoppen. Van modeshows in Antwerpen tot een gratis wijngadget in Zandhoven: op deze zeven locaties in Antwerpen en omstreken geniet jij van speciale acties tijdens Weekend van de Klant.
 3. Dader Pokémonmoord aan de tand gevoeld door assisenvoorzitter: “Zag je dan niet dat Shashia rood aanliep? Dat ze puntbloedingen in de ogen kreeg?”

  Dader Pokémon­moord aan de tand gevoeld door assisen­voor­zit­ter: “Zag je dan niet dat Shashia rood aanliep? Dat ze puntbloe­din­gen in de ogen kreeg?”

  Jonny Van den Broeck (27) heeft na de moord op Shashia Moreau (20) zijn uiterste best gedaan om ieder spoor van het meisje in zijn appartement uit te wissen. Hij begroef het lichaam in zijn tuin, probeerde bloedvlekken uit zijn matras te verwijderen en hij gaf haar kleren mee met de vuilniswagen, samen met enkele seksspeeltjes.