GZA Ziekenhuizen biedt met eerste hooggespecialiseerde biopsietafel in België een comfortabelere en accuratere afname van borstweefsel
Volledig scherm
GZA Ziekenhuizen biedt met eerste hooggespecialiseerde biopsietafel in België een comfortabelere en accuratere afname van borstweefsel © dr. Aljosja De Schepper en radiologie

Primeur voor GZA Ziekenhuizen: nieuwe tafel maakt biopsie van borst accurater en minder pijnlijk

De dienst radiologie van GZA Ziekenhuizen maakt sinds dit voorjaar als eerste ziekenhuis in België gebruik van een 3D-tomosynthese biopsietafel. Dat toestel laat toe om nauwkeuriger letsels in de borst te lokaliseren en zo gemakkelijker biopsieën te nemen. Dat zorgt voor meer comfort en minder pijn bij de patiënt.

0 reacties

 1. Vader steekt nieuwe vriend van ex dood voor ogen van kinderen: video toont hoe vermoedelijke dader kalm wegwandelt met mes nog in de hand
  Play

  Vader steekt nieuwe vriend van ex dood voor ogen van kinderen: video toont hoe vermoede­lij­ke dader kalm wegwandelt met mes nog in de hand

  In Deurne is de 52-jarige Ismet Osmanay doodgestoken, net op het moment dat ouders hun kinderen afhaalden van een nabijgelegen basisschool. Op videobeelden is te zien hoe dader Betim A. (48), een kale man in een keurig pak, rustig wegwandelt nadat hij even daarvoor koelbloedig de nieuwe vriend van zijn ex neerstak. Iets later kan hij worden opgepakt. De veertiger wordt verdacht van moord.
 2. Burgerbeweging Grondrecht lokt 400 sympathisanten mét eieren naar Linkeroever voor PFOS-manifestatie: “We tolereren geen leugens meer”
  Linkeroever

  Burgerbewe­ging Grondrecht lokt 400 sympathi­san­ten mét eieren naar Linkeroe­ver voor PFOS-manifesta­tie: “We tolereren geen leugens meer”

  De piepjonge burgerbeweging Grondrecht lokte dinsdagavond 400 sympathisanten naar de Boeienweide op Linkeroever om te betogen tegen de PFOS-vervuiling op de 3M-site in Zwijndrecht. Onder het motto ‘un oeuf = un oeuf’ (enough is enough) penden ze hun frustraties over de kwestie neer op een ei, een kwinkslag naar de veelbesproken vervuilde eieren door de chemicaliën in de grond.
 1. ‘Ecowarrior’ Moenia (25) verkoopt duurzame producten op haar populaire webshop: “Herbruikbaar maandverband blijft jammer genoeg nog iets voor de ‘happy few’”
  PREMIUM
  Antwerpen/Brasschaat

  ‘Ecowarrior’ Moenia (25) verkoopt duurzame producten op haar populaire webshop: “Herbruik­baar maandver­band blijft jammer genoeg nog iets voor de ‘happy few’”

  Trots was ze, toen ze haar eerste drinkbus kocht. Sindsdien wijdt de jonge student-onderneemster Moenia Ladhib (25) haar leven aan een duurzamer bestaan. Zodanig zelfs dat ze er niets anders op vond dan haar eigen bedrijf Ecossentials te lanceren, wat anderhalf jaar later een succes in het Antwerpse blijkt te zijn. Een gesprek over menstruatieonderbroeken, waarom ze zichzelf de naam ‘ecowarrior’ aanprijst en hoe het door haar ziekte fibromyalgie helemaal anders had kunnen uitdraaien.
 2. Bookz&Booze opent vestiging in Antwerpen, ook Kortrijk heeft interesse. “Maar een exacte kopie wordt het niet”
  Gent / Antwerpen

  Bookz&Booze opent vestiging in Antwerpen, ook Kortrijk heeft interesse. “Maar een exacte kopie wordt het niet”

  Het concept Bookz&Booze uit de Gentse Hoogpoort slaat duidelijk aan. Drie jaar na de opening start er in augustus ook een vestiging op de Antwerpse Vrijdagmarkt. Aan het roer zal Jan Chalmet staan, al zijn hele leven lang bevriend met Ief Stuyvaert, bedenker van het concept. “Het concept staat of valt met wie er in de winkel staat", zegt Ief. “Bij Bookz&Booze koop je vooral verhalen.”