Frederik Wauterickx met het syndroom van Down gaat als allround medewerker aan de slag bij Creatief Schrijven op de Waalsekaai. Een primeur in België.
Volledig scherm
Frederik Wauterickx met het syndroom van Down gaat als allround medewerker aan de slag bij Creatief Schrijven op de Waalsekaai. Een primeur in België. © GRIP

Primeur in Vlaanderen: Antwerpse Frederik met syndroom van Down krijgt vast contract op reguliere arbeidsmarkt

AntwerpenZoals iedereen had Frederik Wauterickx een droom. De Antwerpenaar wilde koste wat kost een baan op de reguliere arbeidsmarkt. Na een succesvolle inloopstage bij de vzw Creatief Schrijven, kreeg hij er dan ook de kans om er als administratief medewerker aan de slag te gaan. Hij is de eerste persoon in Vlaanderen met het syndroom van Down die onder een vast contract van onbepaalde duur werkt.

 1. Eens een Ensor of Beuckelaer eten? Restaurant ‘Madonna' opent in vernieuwde Museum voor Schone Kunsten
  KMSKA

  Eens een Ensor of Beuckelaer eten? Restaurant ‘Madonna' opent in vernieuwde Museum voor Schone Kunsten

  Grand Café tijdens de openingsuren van het museum en ‘s avonds cocktailbar en fine dining. Dat is het concept van de nieuwe horecazaak van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA), die eind september samen opent met het vernieuwde museum. Naast de zaak zelf is het menu ook geïnspireerd op kunst uit het museum met gerechten als ‘De oestereetster' van James Ensor of ‘Groentenmarkt’ van Joachim Beuckelaer.
 2. Rapper Para Turk dient minister Demir van repliek: “Ik heb jeugdige stommiteiten begaan, maar heb mij herpakt”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Rapper Para Turk dient minister Demir van repliek: “Ik heb jeugdige stommitei­ten begaan, maar heb mij herpakt”

  Rapper Para Turk kwam vorige week in opspraak nadat hij de voorwaarden van zijn enkelband had geschonden. Minister Zuhal Demir (N-VA) pleitte daarop om spaarzamer om te gaan met elektronische detentie voor een ‘laffe crimineel’ en een ‘stuk verdriet’. Para Turks advocaat vindt het onaanvaardbaar dat de minister een publiek oordeel velt over een individueel strafdossier. “Met dat Facebookbericht verlaagt ze zich tot politiek populisme. De rechters beslissen in eer en geweten over de stelselmatige vrijlating van mijn cliënt”, zegt hij.