Op het einde van de jaren 90 kan het Vlaams Blok zelfs rekenen op de stem van meer dan 600.000 Vlamingen. De verkiezingsoverwinning in 1999 wordt - hoe kan het ook anders? - in De Leeuw van Vlaanderen gevierd.
Volledig scherm
PREMIUM
Op het einde van de jaren 90 kan het Vlaams Blok zelfs rekenen op de stem van meer dan 600.000 Vlamingen. De verkiezingsoverwinning in 1999 wordt - hoe kan het ook anders? - in De Leeuw van Vlaanderen gevierd. © DE ROECK MARC

PORTRET. ‘De Leeuw van Vlaanderen’, dé thuishaven van extreemrechts en Vlaams-nationalisten: “Linkse punkers goten kokend water over onze barman”

De Leeuw van Vlaanderen, dé thuishaven van wie Vlaams-nationalist én extreemrechts is, heeft een nieuwe – zij het deeltijdse - cafébaas: Filip Dewinter. Het Vlaams Belang-kopstuk wil het Antwerpse café voor de ondergang behoeden en heeft daarom aandelen van de zaak gekocht. Maar wat maakt De Leeuw van Vlaanderen – ook wel ‘De Beest’ genoemd - al meer dan 60 jaar zó berucht en gevreesd? Een portret.

  1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
    Streamz

    Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

    Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).