Een ingekleurd archiefbeeld (2016) van de gronden die voor de helft voorbehouden zijn aan innovatieve bedrijven. De site heet nu het NextGen District.
Volledig scherm
Een ingekleurd archiefbeeld (2016) van de gronden die voor de helft voorbehouden zijn aan innovatieve bedrijven. De site heet nu het NextGen District. © RV

Port of Antwerp zoekt starters die duurzame chemie willen testen in proeftuin NextGen District

AntwerpenNextGen District moet uitgroeien tot een proeftuin voor circulaire economie in de Antwerpse haven. Een aantal innovatieve bedrijven staat al dicht bij een concessie. Met een nieuwe marktbevraging gaat Port of Antwerp nu specifiek op zoek naar pioniers die duurzame chemie willen testen voor ze die commercieel kunnen uitrollen.

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. 7,5 miljoen euro Vlaamse steun voor oneindige recyclage van plastics bij Indaver in Antwerpse haven
  Antwerpen

  7,5 miljoen euro Vlaamse steun voor oneindige recyclage van plastics bij Indaver in Antwerpse haven

  De Vlaamse regering heeft 7,5 miljoen euro steun toegekend aan Indaver voor een nieuwe vestiging in de haven van Antwerpen. Het afvalverwerkingsbedrijf wil daar via nieuwe processen jaarlijks 31.000 ton plastic producten recycleren. Nieuw is dat bij een goed rendement de helft van het toegekende bedrag terugbetaald zal worden, zegt Vlaams minister van Werk en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) vrijdag.