Een ingekleurd archiefbeeld (2016) van de gronden die voor de helft voorbehouden zijn aan innovatieve bedrijven. De site heet nu het NextGen District.
Volledig scherm
Een ingekleurd archiefbeeld (2016) van de gronden die voor de helft voorbehouden zijn aan innovatieve bedrijven. De site heet nu het NextGen District. © RV

Port of Antwerp zoekt starters die duurzame chemie willen testen in proeftuin NextGen District

AntwerpenNextGen District moet uitgroeien tot een proeftuin voor circulaire economie in de Antwerpse haven. Een aantal innovatieve bedrijven staat al dicht bij een concessie. Met een nieuwe marktbevraging gaat Port of Antwerp nu specifiek op zoek naar pioniers die duurzame chemie willen testen voor ze die commercieel kunnen uitrollen.

  1. Limburgers van 18 en 17 jaar opgepakt voor aanslag met vuurwerkbom in Antwerps drugsmilieu
    Brasschaat/Maasmechelen

    Limburgers van 18 en 17 jaar opgepakt voor aanslag met vuurwerk­bom in Antwerps drugsmili­eu

    Vier jonge Limburgers zijn vanmorgen gearresteerd op verdenking van een aanslag met een vuurwerkbom op de Bredabaan in Brasschaat. Twee 18-jarigen zijn aangehouden, twee 17-jarige verdachten zijn voorgeleid bij de jeugdrechter in Limburg. De aanslag is gelinkt aan het drugsmilieu. De aanslag in Brasschaat is waarschijnlijk gelinkt aan eerdere aanslagen in Maasmechelen.