De Schelde tijdens springtij: het water komt over de blauwe steen.
Volledig scherm
De Schelde tijdens springtij: het water komt over de blauwe steen. © Klaas De Scheirder

Politieproject brengt weermodellen in verband met rampscenario’s voor snelle maatregelen bij overstroming

AntwerpenDe politie van Antwerpen werkt mee aan een Europees project om beter voorbereid te zijn op de impact bij watersnood. Via een computerprogramma dat nog volop in ontwikkeling is, worden verschillende weermodellen in verband gebracht met rampscenario’s. In geval van een nakende overstroming, kunnen de hulpdiensten zo vroeger starten met het nemen van gepaste maatregelen.

 1. Knutselen, lunchen en... de Bijbel lezen: Amerikaanse missionaris organiseert christelijk dagkamp in Antwerpen. “Ik gok dat er tot 50 kindjes zullen komen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Knutselen, lunchen en... de Bijbel lezen: Amerikaan­se missiona­ris organi­seert christe­lijk dagkamp in Antwerpen. “Ik gok dat er tot 50 kindjes zullen komen”

  Janée Angel (49) heeft haar achternaam niet gestolen. De geboren Amerikaanse organiseert namelijk een christelijk dagkamp voor kinderen. In Christelijke basisschool de Leertuin in Zurenborg zullen de ‘Kingdom Kids’ vier dagen lang spelen, knutselen en de bijbel lezen: “De verhalen die Jezus in de Bijbel vertelt zijn best gemakkelijk te begrijpen”, aldus de missionaris.
 2. OPROEP. Heb jij een uitzonderlijke band met je mama? Of hebben jullie samen een tekenende gebeurtenis doorstaan? HLN Antwerpen is op zoek naar bijzondere verhalen voor moederdag
  Antwerpen

  OPROEP. Heb jij een uitzonder­lij­ke band met je mama? Of hebben jullie samen een tekenende gebeurte­nis doorstaan? HLN Antwerpen is op zoek naar bijzondere verhalen voor moederdag

  “Dans les yeux de ma mère, il y a toujours une lumière.” Wijlen Arno bezong het eerder al in een prachtig lied, maar betekent jouw moeder ook de wereld voor jou? Hebben jullie een speciale band die niemand verstaat? Of heeft de tand des tijds voor een kink in de kabel gezorgd en willen jullie het goedmaken?