In de haven van Antwerpen zijn dit jaar al tientallen tonnen cocaïne onderschept.
Volledig scherm
In de haven van Antwerpen zijn dit jaar al tientallen tonnen cocaïne onderschept. © Photo News

Politiechef: "Antwerpse drugsmaffia betaalt honderdduizenden euro's voor corrupte handlangers"

Een twintigtal speurders, inspecteurs en douaniers heeft vanmorgen voor het eerst samengewerkt tegen de drugsmaffia. Dit nieuwe Kali-team werkt vanop een geheime locatie om vergeldingsacties te voorkomen. Het Antwerpse drugsmilieu wordt al maanden geplaagd door aanslagen met handgranaten of kalasjnikovs. Politici wachten vol spanning op de eerste grote slag van het Kali-team.

 1. Slachtoffer (27) pakt kogel die voor criminele broer was bedoeld; schietpartij gelinkt aan drugsmilieu
  Play
  Hoboken

  Slachtof­fer (27) pakt kogel die voor criminele broer was bedoeld; schietpar­tij gelinkt aan drugsmili­eu

  De 27-jarige Abdelhalim L. is aan de beterhand nadat hij dinsdagavond aan zijn voordeur in de Lageweg in Hoboken werd neergeschoten. Een onbekende man belde aan en loste onmiddellijk een schot op Abdelhalim die de deur opendeed. Het slachtoffer heeft een onbesproken reputatie. Dat kan niet gezegd worden van zijn broer Abderrahim die wél gekend is voor criminele feiten gelinkt aan het drugsmilieu. Het onderzoek loopt volop. Er is nog geen verdachte opgepakt.
 2. Nerveus Rupel Boom begint met valse noot aan competitie tegen promovendus Ninove (1-2): “We vergaten te voetballen”
  voetbal eerste nationale

  Nerveus Rupel Boom begint met valse noot aan competitie tegen promoven­dus Ninove (1-2): “We vergaten te voetballen”

  Rupel Boom begon furieus aan de wedstrijd en dat leverde al snel de voorsprong op via Abaz wiens voorzet slecht werd ingeschat door bezoekend doelman Van Den Noortgaete, 1-0. En hoewel de Steenbakkers daarna nog de beste kansen kregen op 2-0, Laverge moest een keer ingrijpen na een te korte terugspeelbal van Verkerken, sloop er zichtbaar meer nervositeit in de ploeg. In die mate zelfs dat Ninove de controle nam na rust en dat overwicht ook omzette in kansen én goals. Romero Gomez sloeg twee keer toe en zadelde Rupel Boom, onder toeziend oog van eigenaar Nathan Crockett, op met een eerste kater, 1-2 was de eindstand.