De politie in Antwerpen is op zoek naar een man die minsten vier brutale handtasdiefstallen heeft gepleegd.
Volledig scherm
De politie in Antwerpen is op zoek naar een man die minsten vier brutale handtasdiefstallen heeft gepleegd. © Beelden Faroek/Repro Toon Verheijen

Politie zoekt laffe overvaller van voornamelijk bejaarde vrouwen in Antwerpen en Merksem

Antwerpen/MerksemDe politie van Antwerpen is op zoek naar een (vermoedelijke) twintiger die de voorbij maanden minstens vier - meestal - bejaarde vrouwen heeft overvallen op straat. Hij ging telkens met de handtas aan de haal.  Hij sloeg minstens twee maal toe in Antwerpen en twee keer in Merksem.

  1. Vijftig jaar geleden maakte Bob Cools winkelgebied De Wilde Zee autovrij en voor die moed is hij gevierd: “Autoluw werkt niet. Dat blijft gevaarlijk, je bedriegt daar de mensen mee”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Vijftig jaar geleden maakte Bob Cools winkelge­bied De Wilde Zee autovrij en voor die moed is hij gevierd: “Autoluw werkt niet. Dat blijft gevaarlijk, je bedriegt daar de mensen mee”

    Je staat er niet meer bij stil in het historische hart van Antwerpen, maar deze maand is het 50 jaar geleden dat winkelbuurt De Wilde Zee autovrij werd. Een pak straten en pleinen volgden snel. Stuwende kracht was socialist Bob Cools, de eerste schepen van Ruimtelijke Ordening in ons land. Zijn partij Vooruit verraste hem nu met taart. Van de iconische bakkerij Goossens, dat slaat niemand af.