De Schippersstraat in Antwerpen.
Volledig scherm
De Schippersstraat in Antwerpen. © RV

Politie ziet drugsdeal op straat: dealer (31) gearresteerd

AntwerpenDe politie heeft het voorbije weekend een 31-jarige dealer op heterdaad betrapt aan het Schipperskwartier. De verdachte wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

 1. Cafébazin Lizzie viert tien jaar ondernemerschap met nieuw bier: “50% power - 42,5% liefde - 7,5% alcohol en 100% plezier”

  Cafébazin Lizzie viert tien jaar ondernemer­schap met nieuw bier: “50% power - 42,5% liefde - 7,5% alcohol en 100% plezier”

  “Bloemig, volmondig, pittig en blond.” Het is niet volledig duidelijk of cafébazin Liesbet ‘Lizzie’ Goedemé (33) van Tram 3 daarmee zichzelf beschrijft of haar nieuwe bier ‘Lizzie’. Met het nieuwe bier viert ze niet enkel het vierjarig bestaan van haar populaire kroeg in het hart van de stad maar ook tien jaar ondernemerschap. “Ik hoor het die mannen nog zeggen tien jaar geleden: ‘Wat weet gij nu van café houden, maske?’”
  Antwerpen
 2. “We kunnen ‘safer space’ niet garanderen”: iftar voor LGBTQ+-moslims in De Roma afgeblazen

  “We kunnen ‘safer space’ niet garanderen”: iftar voor LG­BTQ+-mos­lims in De Roma afgeblazen

  LGBTQ+-ers worden in de islamcultuur nog té vaak scheef bekeken. Om het taboe te doorbreken zou eind deze maand in het Borgerhoutse cultuurhuis De Roma een ‘Queer Iftar’ worden gehouden: een iftar - de maaltijd die na zonsondergang wordt gegeten tijdens de ramadan - voor moslims uit de community. Zóu. Want het evenement is afgeblazen: de organisatie vreest voor de veiligheid van de bezoekers nadat er op sociale media heel wat kwade reacties verschenen.
  Borgerhout