Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Marc De Roeck

Politie vindt deelnemers van lockdownfeestje onder deken en in kast: “Sommigen waren verbaal agressief”

AntwerpenDe politie heeft zondagnacht een lockdownfeestje met 14 personen in het stadscentrum stilgelegd. Hoewel de silhouetten van verschillende mensen te zien waren vanaf de straat, ontkende de bewoonster oorspronkelijk dat er een feest aan de gang was. De politie vond de overige aanwezigen onder een deken op de grond, in een kast, in de kelder en op een binnenkoertje.

 1. Roger Moens krijgt navolging: ex-800 meter-loper Mike (72) wil plaats in vaccinatierij afstaan aan olympiër
  PREMIUM
  Malle

  Roger Moens krijgt navolging: ex-800 me­ter-lo­per Mike (72) wil plaats in vaccinatie­rij afstaan aan olympiër

  Hoewel de Olympische Spelen in zicht komen, krijgen de topsporters geen voorrang in de vaccinatie. De 90-jarige Roger Moens, olympisch zilver op de 800 meter in Rome 1960, wil zijn inenting afstaan aan een olympiër, om dan later pas een vaccin te krijgen. Daaraan geeft de Britse 800 meter-loper Mike Davis (72) uit Westmalle navolging. “Hoe mooi zou het zijn om te kunnen zeggen dat je een Belgische atleet een beetje geholpen hebt”, glimlacht hij.
 2. Niet 5, maar 4 jaar celstraf voor vrouw die zich aansloot bij Islamitische Staat: “Zij bestrijdt mee de fundamentele waarden van onze samenleving.”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Niet 5, maar 4 jaar celstraf voor vrouw die zich aansloot bij Islamiti­sche Staat: “Zij bestrijdt mee de fundamente­le waarden van onze samenle­ving.”

  Sabah H. vertrok in november 2014 samen met haar echtgenoot Mohamed B. naar Syrië om zich aan te sluiten bij terreurgroep IS. Daarvoor werd ze in februari 2017 veroordeeld tot 5 jaar cel. Haar advocaat tekende verzet aan tegen dat vonnis, waar de rechtbank op inging. Het nieuwe vonnis luidt: 4 jaar effectieve gevangenisstraf en 3.000 euro boete. Sabah H. was zelf niet bij de zitting aanwezig omdat ze al geruime tijd vastzit in het Syrische vluchtelingenkamp Al-Hawl.
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica