Politiezone Antwerpen
Volledig scherm
© Politiezone Antwerpen

Politie sluit krantenwinkel in Borgerhout

BorgerhoutEen krantenwinkel in Borgerhout is afgelopen donderdag gesloten na een bezoek van de politie. De jonge uitbater verkocht spullen waarvoor je normaal een verkoopsvergunning nodig hebt. Hij zal zich eerst in regel moeten stellen alvorens hij weer open mag.

 1. Weeskinderen in Antwerpen door de jaren heen: “Op een bepaald moment werden ze zelfs als entertainment gebruikt”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Weeskinde­ren in Antwerpen door de jaren heen: “Op een bepaald moment werden ze zelfs als entertain­ment gebruikt”

  Wist je dat er vorige eeuw fanfarestoeten van weeskinderen door Antwerpen liepen? En dat een V-bom in de Tweede Wereldoorlog op het jongensweeshuis in de Durletstraat het leven aan een tiental wezen kostte? Een vergeten stuk in de geschiedenis, vond Dirk Luyten (69), en dus gaf hij al de wezen uit onze collectieve geschiedenis een stem in de vorm van een boek: “Het is niet omdat er nu nog nauwelijks vondelingen bestaan, dat de problemen in de jeugdzorg opgelost zijn.”
 2. Hoe glazenwasser Stephaan Du Lion bijna wegkwam met vier moorden, tot hij zich versprak: “Volgens mij was de keuken links”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Hoe glazenwas­ser Stephaan Du Lion bijna wegkwam met vier moorden, tot hij zich versprak: “Volgens mij was de keuken links”

  Seksueel geweld, messteken en wurgingen met koorden,... het was de modus operandi van seriemoordenaar Stephaan Du Lion. De glazenwasser uit Deurne zal zich komende week voor het assisenhof moeten verantwoorden voor de moord op vier vrouwen tussen 1992 en 1997. Een positieve DNA-match zorgde in 2018 voor de doorbraak in de oudste moord, die op Ariane Mazijn. Voor de drie andere moorden zette Du Lion zonder het zelf te beseffen de speurders op de goeie weg. Een reconstructie.