Politie op zoek naar man die jongetje (11) aanrandde in leegstaand fabriekspand aan Sportpaleis

De politie van Antwerpen is op zoek naar een man die op 27 februari een 11-jarige jongen heeft aangerand in een leegstaand fabriekspand in Deurne in de omgeving van het Sportpaleis. Kort voor de feiten was de man nog wandelend te zien met een broodje in de hand.

 1. Wilrijks Vlaams Belanger onder vuur nadat hij Lamkel Zé “mensaap” noemt: “Gezegd in een opwelling, ik ben géén racist”
  Wilrijk

  Wilrijks Vlaams Belanger onder vuur nadat hij Lamkel Zé “mensaap” noemt: “Gezegd in een opwelling, ik ben géén racist”

  Didier Lamkel Zé werd tijdens en na de wedstrijd met KV Kortrijk tegen Antwerp het slachtoffer van racisme. Ook Wilrijks districtsraadslid Werner De Gres (Vlaams Belang) deed zijn duit in het zakje. In een commentaar op sociale media noemt hij de 26-jarige Kameroense voetballer een “mensaap”. Volgens De Gres gebeurden de uitspraken “in een opwelling”. Vlaams Belang kan de post van De Gres in ieder geval niet smaken en zette De Gres onmiddellijk op non-actief.
 1. Leider jeugdkamp vervolgd voor zedenfeiten: “Ik had graag leerkracht geworden."
  Antwerpen/Malle

  Leider jeugdkamp vervolgd voor zedenfei­ten: “Ik had graag leerkracht geworden."

  Een 27-jarige man uit Malle is maandag voor de rechtbank verschenen voor zedenfeiten op vijf minderjarigen. Hij leerde zijn slachtoffers kennen als monitor op jeugdkampen of via het karten. Er werd vier jaar cel, waarvan twee jaar met probatie-uitstel, en 1.600 euro boete tegen hem gevorderd. Het openbaar ministerie eiste ook een verbod om gedurende tien jaar een beroep met minderjarigen uit te oefenen.
 2. Dooprituelen in Antwerpen worden stelselmatig 'braver': “Er wordt minder alcohol gedronken en schachtenverkopen worden hervormd”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Doopritue­len in Antwerpen worden stelselma­tig 'braver': “Er wordt minder alcohol gedronken en schachten­ver­ko­pen worden hervormd”

  De dood van Sanda Dia in 2018, tijdens een studentendoop, zorgde voor een schokgolf door het land. Het imago van dooprituelen kreeg een serieuze deuk, waardoor eerstejaarsstudenten tegenwoordig steeds vaker twijfelen om zich te laten dopen. Unifac, de koepel van studentenverenigingen aan de UAntwerpen, merkt dat clubs daarop inspelen en dooprituelen inhoudelijk aanpassen. “Die evolutie zal zich nog verderzetten.”