Volledig scherm
© Jan Aelberts

Politie onderzoekt vermeend schietincident aan ‘t Kiel

AntwerpenDe lokale politie Antwerpen is een onderzoek gestart naar een vermeend schietincident in de omgeving van de Emiel Vloorsstraat. Daar was zondagmiddag sprake van een grote samenscholing en er zouden twee schoten gehoord zijn. “Onze mensen zijn ter plaatse en proberen in kaart te brengen wat er gebeurd is”, klinkt het.

 1. Wetenschappers UAntwerpen analyseren journaals in coronajaar 2020: “Marc Van Ranst kwam 26.136 seconden aan het woord”
  Antwerpen

  Wetenschap­pers UAntwerpen analyseren journaals in coronajaar 2020: “Marc Van Ranst kwam 26.136 seconden aan het woord”

  Dat de coronacrisis in 2020 de nieuwsagenda domineerde, hoeft geen betoog meer. Waarschijnlijk moeten we zelfs teruggaan tot WOII voor een vergelijkbare mediastorm. Wetenschappers van de Universiteit Antwerpen onderzochten de berichtgeving in de zevenuurjournaals van Eén en VTM tussen 2003 en 2020, en stelden vast dat de coronacrisis alle normale verhoudingen in het nieuws door elkaar schudde. Nicholas Lataire, directeur van News City - waartoe ook VTM NIEUWS behoort - zegt dat de nieuwsredactie rekening houdt met bepaalde conclusies uit het onderzoek, maar nuanceert: “Wij hebben altijd onze journalistieke keuzes bepaald op basis van de informatienoden van dat moment”.
 2. Buren willen opnieuw buurttuin op verloederd bouwperceel in Borgerhout: “Doodzonde dat stukje groen achter slot en grendel zit”
  PREMIUM
  Borgerhout

  Buren willen opnieuw buurttuin op verloederd bouwper­ceel in Borgerhout: “Doodzonde dat stukje groen achter slot en grendel zit”

  Toegegeven, het is een beetje treiterachtig. De omwonenden van de Mellaertsstraat in Borgerhout wordt nu al bijna vijf jaar de toegang ontzegd tot een – weliswaar door een voormalige wasserij vervuild - stukje groen in de straat. AG Vespa, de vastgoedbeheerder van de stad, heeft plannen om op het perceel een appartementsgebouw te zetten. Maar de werken lopen grote vertraging op. De buurt is een petitie begonnen.
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten