Volledig scherm
© Jan Aelberts

Politie controleert 119 bestuurders tijdens verkeersactie

AntwerpenDe politie heeft donderdag verkeerscontroles gehouden. Daarbij werden 23 bestuurders betrapt op een overtreding.

 1. The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alternatief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”
  Brasschaat/Vlaanderen

  The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alterna­tief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”

  De organisatoren van The Big Bounce, een muziekfestival in combinatie met (enorme) springkastelen, trekken dit voorjaar met hun concept naar Vlaamse scholen. Na twee succesvolle edities op het domein De Ster in Sint-Niklaas willen de broers Jan en Guy Pluym niet nog eens jaar zonder The Big Bounce. “Scholen mogen buiten de muren niets organiseren dus wij hopen hiermee een perfect alternatief aan te bieden”, klinkt het bij de broers.
 2. Esther (44) mag haar huis naast Umicore niet slopen, bedrijf mag dat wél: “Stad werkt met twee maten en twee gewichten”
  PREMIUM
  Hoboken

  Esther (44) mag haar huis naast Umicore niet slopen, bedrijf mag dat wél: “Stad werkt met twee maten en twee gewichten”

  De plannen van metaalverwerker Umicore in Hoboken om de huizen in de naastgelegen woonwijk Moretusburg op te kopen om er een groene buffer aan te leggen, doen bewoonster Esther Verbist (44) de wenkbrauwen fronsen. Zij vroeg – bij wijze van test - aan de stadsambtenaar of ze haar woning mag slopen om een stukje groen aan te leggen, maar het antwoord was pertinent ‘nee’ omdat de wijk als erfgoed is bestempeld. “Maar voor Umicore gelden blijkbaar andere regels. Als zij huizen opkopen, mogen die wél gesloopt worden.”
 1. Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen: “Al die verhalen van nabestaanden heb ik nooit écht kunnen loslaten”
  PREMIUM
  Wuustwezel/Brasschaat

  Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongeluk­te Kinderen: “Al die verhalen van nabestaan­den heb ik nooit écht kunnen loslaten”

  Twintig jaar lang stond Wim Geysen uit Wuustwezel met de monoloog ‘Flits!’ op de planken. Dat deed hij op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). Hij toerde langs scholen en kleine en grote theaterzalen in heel Vlaanderen. Al die tijd praatte de theatermaker met ouders, broers en zussen van jongeren die het leven lieten in het verkeer. “Het heeft erin gehakt. Al besef ik ook: ik sta maar aan de zijlijn”, vertelt Wim. Zoon Witse (19) wil zijn verhaal verderzetten.
 1. Hilke kocht cryptomunten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"
  Play

  Hilke kocht cryptomun­ten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"

 2. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers