Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Jan Aelberts

Politie betrapt bestuurder tijdens lopend rijverbod

AntwerpenDe politie heeft vrijdag een verkeersactie gehouden in onder meer de Leuvenstraat, Madrasstraat, Oude Leeuwenrui en de Sluisstraat. Er werden 376 personen en 316 voertuigen gecontroleerd.

 1. Indrukwekkend concert ter ere van Antwerpse tophoornist André Pichal (52) die aan hartfalen overleed: “Hopelijk kunnen we zo de jeugd wel beter beschermen”
  Borsbeek

  Indrukwek­kend concert ter ere van Antwerpse tophoor­nist André Pichal (52) die aan hartfalen overleed: “Hopelijk kunnen we zo de jeugd wel beter beschermen”

  Tien jaar geleden nam de wereld afscheid van André Pichal (52), hoornpupiteraanvoerder van het Nationaal Orkest van België. Hij genoot groot aanzien op het orkestraal wereldtoneel, al vocht hij tegelijkertijd een strijd die hij bij voorbaat zou verliezen: “Men droeg hem meermaals dronken het podium op, en ook van drugs bleef hij niet af”, vertelt zijn broer Paul (77) uit Borsbeek, die de opbrengsten van een indrukwekkend concert ter ere van André daarom aan Free Clinic in Antwerpen schenkt.
 2. Dan toch nog groot WK-dorp in Antwerpen voor Rode Duivels: “Naar voetbaltermen ongeziene productie om te vieren als nooit tevoren”
  ANTWERPEN

  Dan toch nog groot WK-dorp in Antwerpen voor Rode Duivels: “Naar voetbalter­men ongeziene productie om te vieren als nooit tevoren”

  Hoezo geen animo voor de Rode Duivels en het WK voetbal in Qatar? Dat is buiten festivalorganisatoren Ugur Akkus en Alain Geuns gerekend. Op de valreep zorgt het duo nog voor een groot supportersdorp om de Belgen richting goud te schreeuwen. Scène voor al dat feestgedruis is evenementenhal Waagnatie, zodat slecht weer geen spelbreker kan zijn. “Waarom zou België geen wereldkampioen kunnen spelen? Deze kans mogen we niet laten passeren.”