Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Klaas De Scheirder

Politie beboet bestuurders zonder kinderzitje in wagen

De politie hield woensdag een verkeerscontrole in de stad. Ze beboetten daarbij bestuurders voor verschillende soorten overtredingen.

 1. Vijf miljoen euro voor grondige hertekening zwart kruispunt R11-Prins Boudewijnlaan: “Veel veiliger voor fietsers en voetgangers”
  Antwerpen/Wilrijk

  Vijf miljoen euro voor grondige herteke­ning zwart kruispunt R11-Prins Boudewijn­laan: “Veel veiliger voor fietsers en voetgan­gers”

  Veel te groot, onoverzichtelijk en dus gevaarlijk voor alle weggebruikers: het immense kruispunt van de R11-Frans Van Dunlaan met de Prins Boudewijnlaan in Wilrijk schreeuwt om een heraanleg. Eindelijk komt die in zicht, nu Vlaams minister Lydia Peeters (Open Vld) 5 miljoen euro voor dat zwarte punt heeft vastgeklikt. “Alles wordt een stuk compacter”, zegt Alexandra d’Archambeau (Open Vld), buurtbewoonster en districtsraadslid in Wilrijk.
 2. “Toen ik in de put zat, heeft zij m’n leven gered”: massa fans blijft toestromen uren vóór concert Billie Eilish in het Sportpaleis
  Play
  Antwerpen

  “Toen ik in de put zat, heeft zij m’n leven gered”: massa fans blijft toestromen uren vóór concert Billie Eilish in het Sportpa­leis

  Het is bijna zover: om 18.30 uur gaan de deuren van het Sportpaleis open voor de duizenden wachtende fans van Billie Eilish. Al sinds gisterenochtend 9 uur staan mensen van over de hele wereld in de rij, en ook vandaag stroomt de mensenmassa druppelsgewijs toe. Wij gingen nog eens langs en ontdekten de magie van de Amerikaanse electropopsensatie.