Zahra en Hind Eljadid.
Volledig scherm
Zahra en Hind Eljadid. © Klaas De Scheirder

"Poëzie heeft een heel nieuwe adem gekregen": Hind en Zahra Eljadid treden op in Nottebohmzaal voor Gedichtendag

AntwerpenEen kruisbestuiving van beatbox, beeld en spoken word: zo omschrijven de zussen Hind (28) en Zahra (29) Eljadid hun performance van vandaag in de Nottebohmzaal van Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. Het is namelijk Gedichtendag op 27 januari: de zussen toonden elk hun eigen discipline en karakter, maar waren toch verbonden door kunst en hun speciale familieband. “Beeld ondersteunt woord en andersom, het is heel fijn dat we elkaar zo aanvullen”, aldus Hind.

  1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
    Tweakers

    Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

    De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.