De geldcassettes in het filiaal van bpost in Lummen bevatten ongeveer 250.000 euro.
Volledig scherm
De geldcassettes in het filiaal van bpost in Lummen bevatten ongeveer 250.000 euro. © Mine Dalemans

Plofkrakers veroordeeld tot dertien jaar celstraf

Vier kopstukken van een tienkoppige plofkraakbende zijn veroordeeld tot celstraffen van 12 en 13 jaar. De bende bestaande uit Nederlandse criminelen had tussen tussen mei en augustus 2018  zes plofkraken gepleegd  en maakte zo’n 808.000 euro buit. 

11 reacties

 • Gerard Braeckmans

  2 jaar geleden
  Jan vanderwallen, ze waren met 10, verdeel dat eens en je zal niet lang in het paradijs vertoeven.
 • Lode vleminckx

  2 jaar geleden
  Hebben ze daar rekening gehouden dat die mensen investeringen en onkosten deden.
 • Jan vanderwallen

  2 jaar geleden
  Dat is een erg lage straf voor die opbrengst. Je kan dus beter 13 jaar brommen, het geld goed verstoppen en nadien rijkelijk leven in één of ander paradijs. Dat brengt meer op dan je leven lang werken.
 • wim CLAES

  2 jaar geleden
  de reactie van de advocaat van een van de daders was hilarisch, hij vond de feiten niet bestraft, doch de uitspraak een maatschappelijk signaal. inderdaad, meester, de maatschappij aanvaardt niet het gebruik van explosieven in de buurt van burgers.das namelijk levensgevaarlijk.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  800k met 10 man. Kosten voor de kraken. En een deel van het geld dat onbruikbaar wordt bij de kraak. Zouden beter gewoon gaan werken.
 1. GETEST. Drie kerstwinkels in het centrum van Antwerpen. Waar staan de blikvangers? En wie scoort best qua sfeer? “Alsof je bij de Kerstman thuis op bezoek mag”
  PREMIUM
  Antwerpen

  GETEST. Drie kerstwin­kels in het centrum van Antwerpen. Waar staan de blikvan­gers? En wie scoort best qua sfeer? “Alsof je bij de Kerstman thuis op bezoek mag”

  Nu we met z’n allen weer meer thuis zitten, lijkt een warme kerstsfeer in de living eens zo aantrekkelijk. Het Laatste Nieuws bezocht en beoordeelde de drie kerstwinkels bij uitstek in de koekenstad voor u. Hoeveel kost een kerststal tegenwoordig? Waar staan de blikvangers? En zijn die felle witlichten wel gewenst in een kerstwinkel? “De valse sfeerhaard heeft alvast haar doel gemist.”
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.