Het pleintje op de hoek van de Boerhaavestraat en de Sleeckxstraat wordt onthard.
Volledig scherm
Het pleintje op de hoek van de Boerhaavestraat en de Sleeckxstraat wordt onthard. © Stad Antwerpen

Pleintje op hoek van Boerhaavestraat krijgt groene make-over

Het district Antwerpen gaat het pleintje op de hoek van de Boerhaavestraat en de Sleeckxstraat in Antwerpen-Noord ontharden en vergroenen.    

 1. Advocaat Ronny L. eist vrijspraak voor zijn cliënt in de zaak Makreel: “Containers coke en honderdduizenden euro cash, maar wat heeft mijn cliënt daar mee te maken? Bewijzen hebben ze niet”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Advocaat Ronny L. eist vrijspraak voor zijn cliënt in de zaak Makreel: “Containers coke en honderddui­zen­den euro cash, maar wat heeft mijn cliënt daar mee te maken? Bewijzen hebben ze niet”

  Ronny L., een van de hoofdverdachten in de zaak van de Makreel-drugsbende, verscheen vandaag voor de correctionele rechtbank. Tegen hem wordt een celstraf van maar liefst tien jaar geëist door het parket voor zijn rol in de import van minstens tien containers met cocaïne tussen 2014 en 2015. Hij werd bijgestaan door advocaat Xavier Potvin, aangezien zijn vorige raadsman Jan E. zelf betrokken was in het gerechtelijk onderzoek omtrent oud-rijkswachter Willy Van Mechelen. Volgens Potvin heeft het OM gefaald om elke betrokkenheid van zijn cliënt bij de zaak aan te tonen.
 2. ‘En toen was het oorlog’: district Deurne werkt opnieuw schoolprogramma uit over WOII en vrede
  Deurne

  ‘En toen was het oorlog’: district Deurne werkt opnieuw schoolpro­gram­ma uit over WOII en vrede

  Ook dit jaar werkt het district Deurne, onder de noemer ‘Deurne vredesdistrict’, een programma uit over vrede op maat van scholen. Leerlingen van de derde graad van 14 verschillende Deurnse scholen luisteren naar ‘En toen was het oorlog’, een interactief, muzikaal en aangrijpend verhaal over de Tweede Wereldoorlog. Aansluitend bekijken ze de tentoonstelling ‘Donkere dagen in Deurne’ en werken ze creatief in de klas rond het thema ‘vrede’.
 3. Geen code rood, wel ‘’aangescherpt oranje’: UAntwerpen kondigt extra maatregelen aan tegen corona
  Antwerpen

  Geen code rood, wel ‘’aange­scherpt oranje’: UAntwerpen kondigt extra maatrege­len aan tegen corona

  Ten laatste volgende week maandag gaat aan de Universiteit Antwerpen een nieuwe regeling van start met verscherpte maatregelen tegen corona. Dat heeft rector Herman Van Goethem laten weten in een e-mail aan de studenten en medewerkers. Voor de eerstejaars verandert er niets aan de lesregeling, maar de hoorcolleges voor de ouderejaars zullen enkel nog online gegeven worden.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement