Een vrijwilliger inventariseert de aanwezigheid van plastic pellets in de Scheldebocht.
Volledig scherm
Een vrijwilliger inventariseert de aanwezigheid van plastic pellets in de Scheldebocht. © BELGAONTHESPOT

Plastic in Antwerpse haven melden kan binnenkort via mobiele app

AntwerpenHet Antwerp Zero Pellet Loss Platform, een samenwerking van kunststofproducenten en andere partners uit de Antwerpse haven, werkt aan een app waarmee gemeld kan worden waar er plastic korrels liggen op wegen in het havengebied. Er wordt ook gewerkt aan een gedetailleerde studie die de stroom van kunststofkorrels in de haven in kaart zal brengen.

 1. Antwerpse publieke laadpalen werden nooit eerder zoveel gebruikt als in coronajaar 2020
  Antwerpen

  Antwerpse publieke laadpalen werden nooit eerder zoveel gebruikt als in coronajaar 2020

  In 2020 werd bijna een half miljoen kWh geladen aan Antwerpse publieke laadpalen. Dat is een absoluut record en een stijging van 17 procent tegenover het jaar voordien. Het record werd opgetekend ondanks het stilvallen van de mobiliteit door corona. Vooral tijdens de eerste lockdown in maart, april en mei laadden opvallend minder elektrische voertuigen op aan de Antwerpse laadpalen. Een terugval van 40 procent ten opzichte van diezelfde maanden in 2019.
 2. Het blijft stil in testdorp Spoor Oost, ondanks smeekbede van Bart De Wever: “Werk mee, we doen dit niet om de mensen te pesten”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Het blijft stil in testdorp Spoor Oost, ondanks smeekbede van Bart De Wever: “Werk mee, we doen dit niet om de mensen te pesten”

  6.500 personen uit twee Antwerpse, voornamelijk joodse, wijken werden dit weekend verwacht in testdorp Spoor Oost. 1.098 personen uit die wijken kwamen opdagen. De dringende oproep van de stad viel dus toch deels in dovemansoren. Tot ontzetting van velen moest de politie zaterdag twee keer op dezelfde dag een bijeenkomst in een synagoge stilleggen. En dat terwijl het coronavirus, en ook de Britse variant, steeds sneller aan terrein wint. Twee Antwerpse scholen werden dit weekend gesloten na een uitbraak. “Als men naar een golf van antisemitisme wil gaan, moet men zo verder doen", liet burgemeester De Wever vallen.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"