Het onthaalgebouw van 45 meter hoogte zou het eerste zijn van de Maritieme Campus Antwerpen, nog binnen de krijtlijnen van het huidige gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan.
Volledig scherm
PREMIUM
Het onthaalgebouw van 45 meter hoogte zou het eerste zijn van de Maritieme Campus Antwerpen, nog binnen de krijtlijnen van het huidige gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan. © RV

Plannen voor Maritieme Campus liggen onder vuur, Natuurpunt stuurt open brief: “Maak project dat beter aansluit op Hobokense Polder”

AntwerpenNatuurpunt roept in een open brief het Antwerps stadsbestuur en Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) op om geen vergunning toe te kennen aan de Maritieme Campus Antwerpen (MCA). De natuurvereniging staat wel open voor een project dat beter aansluit bij de ecologische waarde van de Hobokense Polder. Groen en PVDA trokken maandag op de Antwerpse gemeenteraad hard van leer tegen de plannen. Een PVDA-motie werd verworpen.

 1. Knutselen, lunchen en... de Bijbel lezen: Amerikaanse missionaris organiseert christelijk dagkamp in Antwerpen. “Ik gok dat er tot 50 kindjes zullen komen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Knutselen, lunchen en... de Bijbel lezen: Amerikaan­se missiona­ris organi­seert christe­lijk dagkamp in Antwerpen. “Ik gok dat er tot 50 kindjes zullen komen”

  Janée Angel (49) heeft haar achternaam niet gestolen. De geboren Amerikaanse organiseert namelijk een christelijk dagkamp voor kinderen. In Christelijke basisschool de Leertuin in Zurenborg zullen de ‘Kingdom Kids’ vier dagen lang spelen, knutselen en de bijbel lezen: “De verhalen die Jezus in de Bijbel vertelt zijn best gemakkelijk te begrijpen”, aldus de missionaris.
 1. Geschreven communicatie over fusie tussen Antwerpen en Borsbeek moet vanaf nu openbaar gemaakt worden: “Het bestuur schuilt achter ‘informele gesprekken’”
  PREMIUM
  Borsbeek/Antwerpen

  Geschreven communica­tie over fusie tussen Antwerpen en Borsbeek moet vanaf nu openbaar gemaakt worden: “Het bestuur schuilt achter ‘informele gesprekken’”

  De beroepsinstantie openbaarheid van bestuur heeft geoordeeld dat alle geschreven communicatie over de fusie tussen Antwerpen en Borsbeek vanaf nu openbaar gemaakt moet worden. Deze uitspraak komt er nadat burgerbeweging ‘Burgers voor Borsbeek’ aan de alarmbel van de Vlaamse overheid trok: “De fusie is nog niet eens een zekerheid en Borsbeek mag al gebruik maken van het stadspersoneel. Begrijpe wie begrijpen kan.”