Ella Lenjou uit Melsele won zilver op Belgian Championship Aspirant Baker.
Volledig scherm
Ella Lenjou uit Melsele won zilver op Belgian Championship Aspirant Baker. © PIVA

PIVA-leerlingen scoren goed op Belgian Championship Aspirant Baker

ANTWERPENTwee leerlingen van het provinciaal instituut PIVA in Antwerpen streden de afgelopen dagen mee in de finale van Belgian Championship Aspirant Baker op Broodway in Kortrijk Xpo. Ella Lenjou uit Melsele behaalde een zilveren medaille en wint de prijs voor beste nutritioneel brood.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Hoofdinspectrice Dasy (45) strijdt mee in VTM-programma ‘De Sterkste Handen’: “Laten zien dat achter politie ook een mens schuilt”
  Schilde/Antwerpen

  Hoofdin­spec­tri­ce Dasy (45) strijdt mee in VTM-programma ‘De Sterkste Handen’: “Laten zien dat achter politie ook een mens schuilt”

  Een strijd der titanen barst vanaf dinsdag los op VTM in het nieuw televisieprogramma ‘De Sterkste Handen’. Daarin nemen tien hardwerkende Vlamingen het tegen elkaar op. Aan die krachtmeting waagt ook Dasy Wagemans (45) uit Schilde zich. De hoofdinspectrice van Politie Antwerpen wil tonen “dat je als vrouw en na je veertig nog mee kan met de maatschappij.”
 3. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 4. Nieuwe expo én 1971 nieuwe replica’s exact 50 jaar nadat ‘Man In Space' op de maan werd gezet: “Of ik het zelf niet wil bezoeken op de maan? Ik ben al blij als ik in Antwerpen geraak”
  ANTWERPEN/WIJNEGEM

  Nieuwe expo én 1971 nieuwe replica’s exact 50 jaar nadat ‘Man In Space' op de maan werd gezet: “Of ik het zelf niet wil bezoeken op de maan? Ik ben al blij als ik in Antwerpen geraak”

  De wereldwijd gerenommeerde Paul Van Hoeydonck (96) is de enige kunstenaar ter wereld die met zekerheid kan zeggen dat er kunst van hem op de maan te bezichtigen is. In 1971 plaatsten Amerikaanse astronauten zijn beeldje ‘Fallen Astronaut’ - origineel ‘Man In Space’ - op het hemellichaam. Vijftig jaar later maakt Van Hoeydonck exact 1971 replica’s die je kan bezichtigen in zijn nieuwe expo in WM Gallery.