Vader René Aerts spreekt de mensen toe tijdens het eerbetoon voor zijn zoon Pieter die in 2019 werd doodgeschoten.
Volledig scherm
PREMIUM
Vader René Aerts spreekt de mensen toe tijdens het eerbetoon voor zijn zoon Pieter die in 2019 werd doodgeschoten. © Tessa Kraan

“Pieter had geen mes, waarom schoten agenten hem dan dood?” Ouders wachten al drie jaar op eerlijk antwoord

AntwerpenWaarom vuurden agenten acht kogels af, maar konden zij zich achteraf maar vier schoten herinneren? Het is één van de mysteries in het gerechtelijke onderzoek naar de dood van Pieter Aerts. De 35-jarige jongeman met psychische problemen werd precies drie jaar geleden doodgeschoten toen hij zich had verschanst in zijn studio in de Plantin Moretuslei. De politie drong de woning binnen en opende het vuur op Pieter.  De ouders, familie en een vijftigtal vrienden brachten een eerbetoon aan Pieter op de trappen van het justitiepaleis, waar zij ooit een eerlijk antwoord hopen te krijgen.

 1. Reconstructie van wat er met Jozef Chovanec gebeurde in politiecel “tegenstrijdig”

  Reconstruc­tie van wat er met Jozef Chovanec gebeurde in politiecel “tegen­strij­dig”

  In de luchthaven van Charleroi is het tweede deel van de reconstructie in de zaak rond Jozef Chovanec (38) afgelopen. De Slovaakse man werd in februari 2018 van een vliegtuig gehaald en naar een cel in de luchthaven gebracht. Hij verwondde daar zichzelf en werd hard aangepakt door de politie, waarna hij overleed. Vandaag werd een reconstructie gehouden van wat er zich in de politiecel heeft afgespeeld. Volgens Ignacio de la Serna, procureur-generaal van Bergen, bleek de reconstructie tegenstrijdig te zijn.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.