Een overzicht van de staalnames. De oranje bolletjes zijn de 13 plekken waar op korte termijn bodemstalen zullen worden genomen, negen op Linkeroever, vier op rechteroever. De gele ballonnetjes zijn de meest recente staalnames, waarvan de resultaten nog deze week bekend kunnen zijn. Bij de blauwe gaat het om al bekende resultaten van vier locaties op Linkeroever.
Volledig scherm
Een overzicht van de staalnames. De oranje bolletjes zijn de 13 plekken waar op korte termijn bodemstalen zullen worden genomen, negen op Linkeroever, vier op rechteroever. De gele ballonnetjes zijn de meest recente staalnames, waarvan de resultaten nog deze week bekend kunnen zijn. Bij de blauwe gaat het om al bekende resultaten van vier locaties op Linkeroever. © RV

PFOS-vervuiling: stad Antwerpen gaat op beide oevers in bodem prikken en start infocampagne

AntwerpenDe stad gaat nog een heleboel nieuwe metingen doen om te achterhalen hoeveel PFOS er in de Antwerpse bodem zit. Het gaat volgens schepen van Leefmilieu Tom Meeuws (Vooruit) over dertien extra stalen op beide Scheldeoevers.

  1. ISVAG wil huidige installatie met 20 jaar verlengen, milieuorganisaties dienen bezwaar in
    PREMIUM
    Antwerpen

    ISVAG wil huidige installa­tie met 20 jaar verlengen, milieuorga­ni­sa­ties dienen bezwaar in

    Afvalverbrander ISVAG wil de vergunning voor zijn bestaande afvalverbrandingsoven in Wilrijk met twintig jaar verlengen. Onaanvaardbaar, vinden milieuorganisaties Bond Beter Leefmilieu en Natuurpunt. Zij tekenen bezwaar aan. Eerder werden de plannen voor een nieuwe oven al doorkruist door de Raad voor Vergunningsbetwistingen, na protest van onder meer de milieuorganisaties.